Hirdetés
. Hirdetés

Veszélyes lehet az adóbevallás

|

Több technológia is segít a határidő betartásában, de a net más területeihez hasonlóan itt sem árt az óvatosság.

Hirdetés

Magyarországon is egyre népszerűbb az adózók körében az elektronikus úton történő adóbevallás, hiszen idő- és pénztakarékos megoldás. A rendszerbe épített ellenőrzési funkció segít a bevallás hibátlan kitöltésében, használata gyorsan elsajátítható és logikus felépítésű. 2007. évben valamennyi, az adóhivatalhoz beérkezett bevallás 85 százalékát nyújtották be elektronikus úton az adózók.

Ha a web-alapú adóbevallást és a kitöltő-szoftvert választjuk, akkor tisztában kell lennünk azzal, hogy személyes pénzügyi adatokat fogunk elküldeni a szoftvert tartalmazó weboldalra. A szolgáltatásnak tartalmaznia kell SSL titkosítást és biztonsági hitelesítést, illetve mint minden egyéb weboldal esetében, ahová személyes információkat juttatunk el, figyelmesen olvassuk végig a lap titoktartásra vonatkozó alapelveit.

Az adóhatóság honlapján a Java alkalmazású kitöltő program biztosítja a kitöltési útmutató megjelenítését. A saját gépre föltelepített program nagy mértékben leegyszerűsítheti az adóbevallás elkészítését és így az ezzel kapcsolatos teendők is egészen elviselhetők lesznek. A program rengeteg szolgáltatást kínál: kitöltési útmutatót, irányelveket, automatizált kalkulátorokat - mindezek felgyorsíthatják az adóbevallási procedúrát.

Mivel a program a saját gépünkön fut, és nem egy távoli webhelyen, az egyetlen eset, amikor internetre pénzügyi információt juttatunk el, az a bevallás elküldése. Tehát ebben az esetben csak a saját gépünk és internet-kapcsolatunk biztosítja az adataink védelmét. Épp ezért a számítógépünk védelme nagyon fontos: győződjünk meg róla, hogy a jelszavaink erősek; ellenőrizzük, hogy számítógépünkön fut-e internetbiztonsági, vírusokat- és egyéb fenyegetéseket elhárító szoftver - tanácsolja Bartha Hedvig, a Symantec szóvivője. Bizonyosodjunk meg arról, hogy megfelelő backup (biztonsági másolat) megoldás van-e a gépünkön egy esetleges technikai katasztrófa esetére, és ellenőrizzük, hogy vezeték nélküli kapcsolatunk saját biztonsági rendszere aktív-e!

Veszedelmes megoldások - a cikk folytatása ť
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.