Hirdetés
. Hirdetés

Wi-Fi újdonságok 2018-ban

|

Biztonsági továbbfejlesztéseket és új funkciókat jelentett be a vezeték nélküli adatátviteli szabványt gondozó Wi-Fi Alliance iparági szervezet.

Hirdetés

Továbbfejlesztéseket hajtott végre a Wi-Fi Alliance a Wi-Fi hálózatok védelmét ellátó Wi-Fi Protected Access technológiában. A Wi-Fi Alliance konfigurációs, hitelesítési és titkosítási újításai biztosítják a Wi-Fi Certified minősítésű eszközök magas szintű védelmét, olvashatjuk a kiadott közleményben.

Hirdetés

A Wi-Fi Alliance elkötelezett a WPA2 protokoll továbbfejlesztése iránt, ami biztosítja, hogy a több milliárdnyi eszközben alkalmazott technológia a biztonsági helyzet folyamatos változásai közepette is erős védelmet nyújtson a Wi-Fi hálózatokhoz csatlakozó berendezések számára. A fejlett Wi-Fi alkalmazások a Protected Management Frames funkcióval kiegészített WPA2-re támaszkodhatnak majd, amely széles körben megtalálható a Wi-Fi Certified minősítésű eszközök jelenlegi generációjában. A tesztelés terén megvalósított továbbfejlesztések csökkenteni fogják a hálózat hibás konfigurációjából eredő sebezhetőségek kialakulásának a lehetőségét, a központosított hitelesítési szolgáltatások pedig tovább fokozzák a felügyelt hálózatok biztonságát.

A WPA2 széles körű alkalmazására és sikerére alapozva a Wi-Fi Alliance új funkciókat vezet be a felhasználók és a szolgáltatók számára a Wi-Fi hálózatok biztonsági konfigurálása terén, miközben fokozza a Wi-Fi hálózatok védelmét. Az otthoni és vállalati Wi-Fi hálózatok négy új funkciója 2018-ban jelenik meg a Wi-Fi Certified WPA3 részeként. Két funkció robusztus védelmet nyújt abban az esetben is, ha a felhasználók az ajánlásoknak nem megfelelő jelszót választanak, és egyszerűsíti a biztonsági konfigurációt olyan eszközöknél, amelyek korlátozott vagy nem megjeleníthető csatolófelülettel rendelkeznek. Egy további funkció a nyílt hálózatokban erősíti a felhasználói adatok védelmét egyéni adattitkosítással. Végül egy 192 bites titkosítású biztonsági csomag szolgál majd a magasabb biztonsági igényű - kormányzati, katonai és ipari - Wi-Fi hálózatok kiemelt védelmére.

A biztonság az alapja a Wi-Fi Alliance tanúsítási programjainak, és örömmel vezetünk be új biztonsági funkciókat a Wi-Fi Certified minősítésű eszközök számára, mondta Edgar Figueroa, a Wi-Fi Alliance elnök-vezérigazgatója. A Wi-Fi Certified minősítés azt jelenti, hogy az adott eszköz magas szintű együttműködést és védelmet kínál. A Wi-Fi biztonsági technológiák hosszú évekig használatban lesznek, ezért fontos, hogy folyamatosan frissítsük őket annak érdekében, hogy megfeleljenek a Wi-Fi iparág igényeinek, mondta Joe Hoffman, a SAR Insight & Consulting cég vezeték nélküli technológiákkal foglalkozó kutatási igazgatója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.