Hirdetés
. Hirdetés

A vállalatok több adatot tárolnak, mint valaha

|

A költségek csökkentése után a felhőalapú adatátállítástól várt második legnagyobb előny a végfelhasználók és a részlegek önkiszolgáló adathozzáférésének javítása.

Hirdetés

Egy új tanulmány szerint a globális vállalatok több mint 50 százaléka 5PB vagy annál nagyobb mennyiségű adatot kezel, míg a tavalyi felmérés szerint ez az arány kevesebb mint 40 százalék volt. A Komprise 2022-es strukturálatlan adatkezelési jelentése azt is kimutatta, hogy a legtöbb cég már az informatikai költségvetésének több mint 30 százalékát költi tárolásra és biztonsági mentésre.

A cégek 47 százaléka az adatkezelés fejlesztésére azt tervezi, hogy felhőalapú hálózati tárolóba (NAS) fektet be, ezt követi a felhőalapú objektumtárolás (43 százalék). Eközben a kizárólag helyben tárolt adattárolási környezetek aránya 20 százalékról 11,9 százalékra csökkent. A strukturálatlan adatok kezelésének legnagyobb akadályaként 42 százalék az adatok felhasználók és alkalmazások zavarása nélküli mozgatását említette.

A szervezetek többsége (65 százalék) tervezi, vagy már most is beruház a strukturálatlan adatok új analitikai és big data platformokra való eljuttatásába. A legfőbb cél (43 százalék) az új tárolási és felhőtechnológiák bevezetése anélkül, hogy extra licencbüntetések és költségek merülnének fel.

Hirdetés

A költségek csökkentése után a felhőalapú adatátállítástól várt második legnagyobb előny a végfelhasználók és a részlegek önkiszolgáló adathozzáférésének javítása (43 százalék).

A strukturálatlan adatok kezelésének bővülő felhasználási esetei közé tartozik az érzékeny adatok védelme (63 százalék), amelyet a felhasználók keresésének és elemzések futtatásának lehetővé tétele (41 százalék) és az adattörlési irányelvek lehetővé tétele (35 százalék) követ.

"A költségcsökkentés után az IT-vezetők motiváltak a végfelhasználók és a részlegek önkiszolgálásának javítására azáltal, hogy több adatot helyeznek át a felhőbe. A strukturálatlan adatok kezelésében az önkiszolgálás jellemzően arra utal, hogy az adattárolási szakterületeken kívüli, felhatalmazott felhasználók automatizálással könnyen kereshetnek, címkézhetnek, dúsíthatnak és mozgathatnak adatokat új eszközökbe és szolgáltatásokba. Ez gyorsabb értékteremtési időt jelent azoknak a felhasználóknak, akik a felhőalapú adattavak és analitikai platformok használatával hatalmas strukturálatlan adattárolókat szeretnének felhasználni új meglátások és bevételtermelő tevékenységek érdekében" - mondta a Beta News szerint Krishna Subramanian, a Komprise társalapítója, COO-ja és elnöke.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.