Hirdetés
. Hirdetés

Az amerikai nemzetbiztonság több millió dollárért használhatja a Unity videojátékfejlesztő-eszköztárát

|

Az üzletet kevesebb mint egy évvel azután jelentették be, hogy néhány munkavállaló megkérdőjelezte a Unity etikáját, amiért katonai projekteken dolgozik.

Hirdetés

A játékipar egyik legnépszerűbb fejlesztői motorját készítő Unity igen jövedelmező szerződést kötött a nagyvállalati technológiákkal foglalkozó CACI-val, amelynek értelmében a Unity lesz az amerikai kormányzat "preferált valós idejű 3D platformja" a jövőbeli rendszertervezési és szimulációs programokhoz.

Összehasonlításképpen: a CACI egy 6 milliárd dolláros vállalat, amely az amerikai kormánnyal dolgozik együtt különböző védelmi kezdeményezéseken, eszközöket és szakértelmet biztosít az amerikai kormányzat belbiztonságot, hírszerzést és a nemzetvédelem területét is magában foglaló ágazata számára. Csak 2022-ben a CACI több több millió dolláros megbízást kapott az amerikai hadsereg támogatására olyan területeken, mint a légi hírszerzés, megfigyelés és felderítés.

Hirdetés

A hír különösen figyelemre méltó, mivel kevesebb mint egy évvel azután érkezett, hogy a Unity alkalmazottai megkérdőjelezték a vállalat etikáját a katonai projektek miatt. Tavaly a Vice-nak nyilatkozva több Unity-fejlesztő is azt mondta, hogy egyes dolgozók olyan technológiát fejleszthetnek ki, amelyet katonai célokra használnak anélkül, hogy tudnának róla, és felszólították a motorgyártót, hogy legyen átláthatóbb a gyakorlatával kapcsolatban.

Azt is állították, hogy a Unity aktívan törekedett kormányzati és katonai szerződésekre a "GovTech" kezdeményezés részeként, amely egy 2021. márciusi nyilvános prezentáció szerint "olyan technológiák kifejlesztését támogatja a termékeinkben, amelyek segítik a kormányzatot az MI és a gépi tanulás adaptálásában".

John Riccitiello, a Unity vezérigazgatója (aki egyébként korábban az Electronic Arts vezetője volt) a vizsgálatra reagálva közleményt adott ki, amelyben részben ez állt: "...elmondhatjuk, hogy alapos felülvizsgálati folyamatot folytatunk, és nem támogattunk és nem is fogunk olyan programokat támogatni, amelyekben tudatosan megsértjük elveinket vagy értékeinket".

A Unity a 2022-es második negyedévi pénzügyi jelentésén belül a kooperációt a közelmúlt kiemelkedő üzleti eredményei közé sorolta.

"Vállalatunk egy izgalmas, hároméves, több millió dolláros megbízást kapott a CACI International-tól az intelligens ember-gép interfészek fejlesztésének előmozdítására" - írta a cég. "Ez a győzelem a Unity eddigi legnagyobb digitális iker megoldáson alapuló szerződése, és egy stratégiai jelentőségű üzlet, amely segít megszilárdítani a Unity-t, mint az Egyesült Államok kormányzatának preferált valós idejű 3D platformját a jövőbeli rendszertervezési és szimulációs programokhoz."

A hír napokkal azután érkezett, hogy az AppLovin marketingcég egyesülést javasolt a Unityvel 20 milliárd dollár értékben. Döntő fontosságú, hogy ez a javaslat meghiúsítaná a Unity jelenlegi terveit, hogy egyesüljön a mobilos alkalmazásokból való bevételszerzésre szakosodott IronSource vállalattal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.