Hirdetés
. Hirdetés

El Salvador tolta meg a Bitcoin árfolyamát

|

Az ország kincstárában jelenleg becslések szerint 1120 bitcoin van.

Hirdetés

A közép-amerikai kontinenshíd Csendes-óceáni parti államának kormánya közel 25 millió dollárnyi bitcoint vásárolt - közölte Nayib Bukele elnök a közösségi médiában. Az ország ezzel tovább növelte Bitcoin-készletét, ami miatt újra erőre kapott a kriptovaluta.

A Bitcoin (BTC) fellendülő pályára állt, árfolyama a bejelentés utáni 24 órában 4%-ot emelkedett, és 61 000 dollár körül mozgott.

A Reuters jelentése szerint El Salvador kincstárában jelenleg becslések szerint 1120 bitcoin van.

Hirdetés

"Ma a piacokat az El Salvador további állami szintű vásárlásokról szóló hírek erősítették meg, ami azt jelzi, hogy az ország folytatni kívánja a vásárlást" - mondta Jason Deane, a Quantum Economics elemzője.

Deane szerint a mögöttes hangulat továbbra is rendkívüli a vezető kriptovaluták, különösen a bitcoin esetében.

A világ legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptopénze október 20-án történelmi csúcsot ért el 66 900 dollár körül, egy nappal azután, hogy a New York-i tőzsdén elindult az első bitcoin határidős tőzsdén kereskedett alap (ETF) az Egyesült Államokban. Egy héttel később a bitcoin árfolyama a 60 000 dolláros szint alá esett, mielőtt csütörtökön kora reggel visszavette ezt a szintet.

Az ETH, az Ethereum blokklánc natív kriptopénze október 21-én érte el történelmi csúcsát 4359 dolláron.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.