Hirdetés
. Hirdetés

IoT szenzorcsomagokkal segítik az oktatást a Neumann Karon

|

Ez tartalmazza a szükséges gatewayeket és LoRa modulokat, valamint környezetmonitorozó szenzorokat.

Hirdetés

Projekt feladatok kivitelezése során is jól hasznosítható IoT szenzorcsomagokkal támogatja az egyetemi oktatást - az intézményen belül a Neumann János Informatikai Kart - a Deutsche Telekom IT Solutions. Az eszközöket, melyek lehetővé teszik a karok közötti közvetlen kommunikációt is, Cseresnyés Örstől, a cég IT osztályvezetőjétől, alelnökétől vette át Prof. Dr. Felde Imre, ipari és üzleti kapcsolatokért felelős rektorhelyettes.

Cseresnyés Örs elmondta: az IoT szenzorcsomag tartalmazza a szükséges gatewayeket és LoRa modulokat, valamint környezetmonitorozó szenzorokat, amelyeket a hallgatók egy több féléves tárgy keretében használhatnak. Hozzátette: négy éve működünk együtt az Óbudai Egyetemmel, azóta fut a kollégáink által oktatott "Big Data és Üzleti Intelligencia" specializációnk. 2022-ben elindult a "DevOps az üzleti informatikai szolgáltatásokban" kurzusunk is a Magyar Telekommal. Az egyetemmel együtt hidat teremtünk az oktatás és a munka világa között, segítve ezzel azokat a hallgatókat, akik fontosnak tartják, hogy korszerű, versenyképes tudással és gyakorlati tapasztalattal felvértezve lépjenek majd ki a munkaerőpiacra. Mindemellett közös innovációkban is gondolkodunk.

Hirdetés

Az Óbudai Egyetemen végzett mérnökök, informatikusok, műszaki szakemberek elhelyezkedési lehetőségei közismerten azért is kiválóak, mert az intézményünk gyakorlatorientált fókuszú képzésében vesznek részt, ehhez is szükséges a cégekkel történő kooperáció. Minden hasonló céges támogatás hasznos és megtérül az egyetemen. Hallgatóink az itt szerzett tudásukat az együttműködő cégeknél is hasznosítani tudják - hangsúlyozta Prof. Dr. Felde Imre.

Az alacsony rádiófrekvencián működő IoT eszközök lehetővé teszik a gépek közötti kommunikációt. A LoRa-E5 mini egy tömörített méretű fejlesztői tábla a LoRa eszköz teszteléséhez, prototípus készítéséhez és építéséhez. Akár 10 kilométeres átvitelt is támogat, rendkívül alacsony energiafogyasztás mellett. Hatékony, nagy hatótávolságú és alacsony energiafogyasztású vezeték nélküli kommunikációs rendszer.

A cégcsoport 2020-ban az egyetem főépületében wifi berendezést épített ki az intézményben, specializációt és kurzust is indított, majd 2022-ben IT kihelyezett ipari tanszéket hozott létre az egyetemmel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.