Hirdetés
. Hirdetés

Nem minden papsajt a 100 milliárd dolláros NFT-piacon

|

A művészek és a tartalomkészítők az NFT-k révén átveszik az irányítást a saját márkáik felett, és ezzel létrehozhatnak egy 100 milliárd dolláros léptékben működő alkotói gazdaságot.

Hirdetés

A nem helyettesíthető tokenek (NFT) olyan környezetet teremtettek, amelyben a művészek átvehetik az irányítást munkájuk és pénzügyeik felett. A szakértők egyetértenek abban, hogy azoknak a művészeknek és alkotóknak, akik tokenizálják a munkájukat és NFT-ként bocsátják ki, többé nem kell harmadik feleket, közvetítőket bevonniuk az értékesítésbe.

Bár a galériák hagyományosan elvégezték a maguk munkáját a vevők megnyerésében, hasznosságuk egyre csökken, mivel az olcsóbb decentralizált alkalmazások (DApps) megkönnyítik a befektetők számára, hogy közvetlenül kapcsolatba lépjenek kedvenc művészeikkel. Ez új paradigmát hoz létre az NFT-k által vezérelt alkotói gazdaságban.

Mivel az alkotói gazdaság potenciális mérete bőven meghaladja a 100 milliárd dollárt, illetve az OpenSea és a LooksRare NFT piacterek a DappRadar piackövető szerint napi 100 millió dollár feletti forgalmat bonyolítanak, az alkotóknak értelmes cél kitalálni, hogyan tudnak minél nagyobb értéket kihozni az általuk előállított munkából.

Hirdetés

Danielle Weber ausztrál NFT-művész úgy véli, hogy több művésznek kellene tokenizálnia a munkáját, és átvenni az irányítást a személyes márkaépítés felett. A Cointelegraphnak küldött e-mailben a 10 éve alkotó művész felvázolta, hogy milyen sok hiányosságot érzékel a hagyományos művészeti iparban, és hogyan segítettek neki az NFT-k ezeket kijátszani. Ő határozottan támogatja az NFT-ket, mint az alkotók új eszközét.

"Mindenképpen minden művészt arra bátorítok, hogy tokenizálják a műveiket. Amiért igazán vonzott az NFT művészeti színtérre való belépés lehetősége, az az, hogy a művészet mindenki számára elérhetőbbé válik" - jelentette ki.

A hozzáférhetőség fontos szempont a művészek számára, hiszen, ha több ember látja a munkájukat, akkor nő az eladási esélyük. Az NFT-tér megkönnyíti a közvetlen interakciót a művészek és a rajongók között, közvetítők nélkül.

Julien Genestoux, a Medium blogszolgáltató weboldal korábbi vezető mérnöke egyetért azzal, hogy a művészeknek és a tartalomkészítőknek az NFT-ken keresztül kell átvenniük az irányítást termékeik felett, beleértve a rajongókkal való interakciót is. A Cointelegraphnak adott interjúban elmondta, hogy az NFT-tér segít "megszüntetni az önkényes árkokat" a művészek és a rajongók között.

Genestoux úgy véli, hogy az alkotóknak megvan a lehetőségük arra, hogy úgy népszerűsítsék magukat, ahogyan szeretnék, de ez plusz teherrel is jár. Szerinte mielőtt az alkotók saját menedzserükként lépnének fel a platformjukon, fel kell tenniük egy fontos kérdést: "Milyen kapcsolatot szeretnének a rajongóikkal, és ez milyen különleges dolgot kínálhat saját maguknak. Miután ezt kiderítették, akkor használják az NFT-ket szerződésként, amelyet mindig ők irányítanak."

Elismeri, hogy az olyan hagyományos platformok, mint a YouTube és a Facebook könnyen használhatóak az emberek számára, és hatalmas terjesztési előnyeik vanna a kisebb platformokkal szemben, de a rajongókkal való közvetlen kapcsolat sokkal fontosabb. "Szerintem a saját platformodnak kell lennie. Ez az egyik értéke annak, hogy saját kapcsolatod van a rajongóiddal."

Genestoux hozzátette, hogy az alkotók által létrehozott NFT-knek nem kell a művészekre korlátozódniuk. Az Only Fans közösségi hálózati alkalmazáson idén februártól az előadóművészek is megjeleníthetnek NFT-profilképeket. Amrapali Gan vezérigazgató szerint az új funkció csak az "első lépés annak a szerepnek a feltárásában, amelyet az NFT-k játszhatnak a platformunkon".

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.