Hirdetés
. Hirdetés

2011-ben fölényben a LED-es monitorok

|

Az idén értékesített monitorok fele már LED-es háttérvilágítást használ - eltűnőben a CCFL.

Hirdetés

A legfrissebb előrejelzések szerint 2011-ben a monitorpiacon értékesített kijelzők fele már LED-es háttérvilágítású lesz. Ennek oka pedig az, hogy az ilyen technológiával készülő megjelenítők ára esik, méghozzá a hagyományos, CCFL háttérvilágítással rendelkező modellek árához nagyon szorosan közelítve.

 

A 18 hüvelykes panelméretig gyakorlatilag nincs árkülönbség a két típus között, és a jelenlegi helyzet szerint ez kitolódik a 23 hüvelykes kategóriáig. Szintén érdekesség, hogy bár a LED-es monitorok az igazi áttörést 2010-ben érték el, számos gyártó már kizárólag ilyen megoldással készít kijelzőket.

 

A LED nem csak fogyasztásban hatékonyabb a CCFL-nél, de jobb fényerőt és kontrasztot, valamint képminőséget biztosít. A folyamat legjobban Tajvanon érzékelhető, az ottani piacon az értékesített monitorok több mint 60%-a LED-es megvilágítású. Ha az árkülönbség ilyen sebességgel tűnik el, akkor szakértők szerint 2012-re gyakorlatilag eltűnik a piacról a CCFL technológia.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.