Hirdetés
. Hirdetés

A Lenovo van a PC-s lejtő tetején

|

Az elemzések szerint a legkevésbé a Lenovo szenvedi meg a PC-k hanyatlását.

Hirdetés

Jelenleg a Lenovo bírja legjobban a folyamatosan lejtőn csúszó PC-s iparág nehézségeit, derült ki az IDC elemzéséből. Az idei második negyedévben a Lenovo csak 1,4 százalékos visszaesést könyvelt el, és ezzel 16,7 százalékos piaci részesedést szerzett magának a szektorban. Ami még érdekesebb, hogy a gyártó állítása szerint még nyereségesebbé váltak, a halvány csökkenés ellenére is. 

A Hewlett-Packard összesítésben a második helyre csúszott vissza, 16,4 százalékos részesedéssel. Ennek az oka az volt, hogy ez eladásaik 7,7 százalékot zuhantak három hónap alatt. Maga a PC-s ágazat egyébként még sosem volt ilyen gyenge lábakon, hiszen immáron zsinórban ötödször zsugorodott össze a piac, és nem is kevéssel.

Az elemzők összességében egyébként 14 százalékos visszaesést vártak, és csak azért sikerült ezt 11,4-re mérsékelni mínuszban, mert az amerikai piac a vártnál jobb eladásokat produkált. Európa, Afrika és Ázsia egyaránt gyengébb keresletet mutatott a vártnál. A kapcsolódó hírünkben említett problémák mellett az IDC az ultrabookok nagyon magas vételárát is a gondok közé sorolta.  

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.