Hirdetés
. Hirdetés

Albacomp Regionális Sakkiskola

|

Az öttusa-vébé támogatása és a székesfehérvári kosárlabdacsapat szponzorálása után az Albacomp ezúttal a sakktáblát veszi elő.

Hirdetés

A Magyar Sakkszövetség az Albacomp Számítástechnikai Zrt. és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat támogatásával nyitja meg regionális sakkiskoláját. Az iskola az Albacomp Regionális Sakkiskola (Albacomp RSI) nevet viseli, célja a régióban működő sportegyesületek sakkszakosztályainak segítése a legjobb fiatal sakkozóik oktatásában, versenyre készítésében, a sakkot versenyszerűen játszani kívánó fiatalok játékerejének növelésében.

A szeptembertől júniusig tartó képzés során három korcsoportban (7-től-14éves korig) várhatóan 30-40 tanulót tudnak oktatni, akik havonta egy alkalommal 9 tanítási órában találkoznak egymással. Az Albacomp RSI tanulói szakmai fejlődésüket a regionális sakkiskolák közötti versenyeken is felmérhetik. A most induló regionális képzéshez Fejér mellett Veszprém és Komárom-Esztergom megyék tartoznak, de az érdeklődés és a létszám függvényében Győr-Sopron-Moson megye Székesfehérvárhoz közelebb eső részeiből is várnak tehetséges, és más regionális sakkiskolákhoz még el nem kötelezett fiatalokat.

A résztvevők a többi regionális iskolához hasonlóan, évi két alkalommal regisztrációs díjat fizetnek. Az oktatási költségeket a Sakkszövetség bocsátja az iskola rendelkezésére, a tantermeket az iskolától (Székesfehérvár, Németh László Általános Iskola) Székesfehérvár önkormányzata bérli, míg a pénzügyi és adminisztrációs munkákat a MÁV Előre SC látja el.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.