Hirdetés
. Hirdetés

Alulmúlta magát a Fujitsu

|

Ami a PC-s eladásokat illeti, a Fujitsu gondban van - bűnbaknak a Windows 8-at tette meg.

Hirdetés

Sok más céghez hasonlóan a Fujitsu is nehéz helyzetben találta magát, ami a PC-s eladásokat illeti - hasonlóan a többi vállalathoz, bűnbaknak a Windows 8-at tette meg. Ami azt illeti, mindenki azt várta a Microsoft új operációs rendszerétől, hogy új életet lehel a számítógépes ágazatba.

A fellendülést a PC-ken túl a HTPC-k, mini gépek, notebookok, ultrabookok, átalakítható tabletek és netbookok esetében is várták. A Windows 8 azonban nem váltotta meg a tervek szerint a világot, hiszen bár pozitívan fogadták, különösebb felfordulást nem okozott.

A notebookok eladásai például még az ünnepek ellenére sem mentek számottevően fentebb, de a PC-k sem profitáltak a karácsonyfákból. A Fujitsu 2012-re 7 millió eladott PC-t remélt, azonban az okostelefonok és a tabletek miatt a 6 milliót is alig sikerült elérnie. A régebbi PC-k ma is képesek mindent jól futtatni, emellett a gyenge európai gazdasági helyzet is problémát jelent. 2013-ban azonban ismét a Windows 8-tól várnak némi előrelépést a szakértők.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.