Hirdetés
. Hirdetés

Apple-botrány: 150.000 dollár cipősdobozokban

|

A korrupció gyanújával letartóztatott Paul Devine-t 600 ezer dollár óvadék és a külföldi bankszámláin tartott összeg fejében hajlandók ideiglenesen szabadlábra helyezni a hatóságok.

Hirdetés

Az FBI ügynökei egy házkutatás során 150 ezer dollár készpénzt találtak a közelmúltban kenőpénz-botrányba keveredett Apple-menedzser, Paul Devine lakásán. Az ügyben eljáró ügyészek hétfői beszámolója szerint a cég nemzetközi beszerzéseket koordináló vezetője nem mindennapi rejtekhelyen tárolta a tekintélyes összeget. ?Körülbelül 150 ezer dollárt tartott cipősdobozokban" - nyilatkozta Michelle Kane, az igazságügy-minisztérium jogásza a Devine egyik védőjével a szabadonbocsátás feltételeiről folytatott egyeztetéseket követően.

Devine további húszezer dollár értékű valutát is tartott a lakásán; az ügyészek szerint feltehető, hogy további összegeket is elrejtett. ?Több tengerentúli bankszámláját azonosítottuk a nyomozás során" - hangsúlyozta Kane.

Devine-t két héttel ezelőtt, korrupció vádjával tartóztatták le az amerikai hatóságok.

Az Apple globális beszerzésekért felelős vezetőjét kötelezték arra, hogy a külföldi bankszámláin tartott készpénzt visszautalja az Egyesült Államokba, és szabadlábra helyezése fejében további 600 ezer dollár óvadékkal együtt a hatóságok rendelkezésére bocsássa további - mondta Howard Lloyd szövetségi bíró.

A vádak szerint Devine bizalmas vállalati információkat osztott meg ázsiai beszállítók képviselőivel, akik ezért jelentős összegekkel honorálták a szakembert. Az eddigi vizsgálatok szerint az Apple vezetője egyebek mellett eladási, valamint gyártási költségekkel és árszabással kapcsolatos információkat szivárogtatott ki.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.