Hirdetés
. Hirdetés

Az AMD vezetésével rárúgja az ajtót az új szakmai szövetség a felhőszolgáltatókra

|

Az Ernst & Young befektetési és könyvelőcég vállalja az irányító szerepet és a biztonságos blokklánc-technológia fejlesztésében a tárolás területén, az ügyfelek javára.

Hirdetés

Megszületett a Decentralized Storage Alliance (Decentralizált Tárolási Szövetség), amely fontos technológiai szereplők együttműködését ígéri a Web2 és a Web3 közötti átmenet megkönnyítése érdekében. A kezdeményezés fő irányvonala, amit a neve is jelez, a decentralizált tárolás fejlesztése, a technológia ismertségének növelése és elterjedésének elősegítése. A főbb technológiai partnerek közé tartozik az AMD, a Seagate, az Ernst & Young, a Protocol Labs és a Filecoin Foundation.

Az AMD szerepe a Web3 technológiai szövetségben a nagy teljesítményű és adaptív processzortechnológiák terén szerzett szakértelmének hasznosítása lesz, beleértve a CPU-k, GPU-k, FPGA-k, adaptív SoC-k és a mély szoftverintegráció kombinálását. Ez a szakértelem várhatóan meghatározó szerepet játszik majd a decentralizált tárolás jövőbeli sikerében.

Hirdetés

A Seagate a fizikai tárolási technológiák jól ismert szállítója. Megoldásai az otthoni felhasználóktól a vállalkozásokon át egészen a felhőszolgáltatókig (Web2) terjednek, amelyeket ez az újabb technológia vélhetően kiszorít. A Seagate számára előrelátó döntés, hogy beszállt a szövetségbe, és a kezdetektől fogva annak irányító tagja lesz, ha a várakozásoknak megfelelően a decentralizált tárolás egy nap valóban beindul.

Az Ernst & Young befektetési és könyvelőcég vállalja az irányító szerepet és a biztonságos blokklánc-technológia fejlesztésében a tárolás területén, az ügyfelek javára. Ez a trió a szövetség alapítójaként a Protocol Labs és a Filecoin Foundation támogatása mellett a decentralizált tárolás széles körben elfogadott alapját kívánja létrehozni. Ehhez a következő feladatok megoldásába kell belefogniuk:

• Olyan szabványos specifikációk és referenciaarchitektúrák kidolgozása, amelyek a vállalatok egyedi igényeit elégítik ki.
• Az oktatási anyagokhoz, technikai erőforrásokhoz és a legjobb gyakorlatokhoz való hozzáférés megteremtése.
• A decentralizált tárolóhálózatokba történő adatbevezetés folyamatának javítása és az új adatközpontok számára a hálózatba való bekapcsolódás megkönnyítése.
• Olyan hatásos munkacsoportok létrehozásának előkészítése, amelyek a decentralizált tárolási technológiákra és a Web3-ra való áttéréssel kapcsolatos konkrét problémákat oldanak meg.

A decentralizált tárolási technológia a felhő Web3-as változatát ígéri. Nagy hatékonyságot és robusztus biztonságot kínál jelentősen alacsonyabb költségek mellett. A decentralizált jelleg azt jelenti, hogy ennek a tárolási technológiának a felhasználói nincsenek egy szolgáltatóhoz kötve, megfelelnek az adatszuverenitási követelményeknek, és élvezhetik a blokkláncban rejlő egyéb előnyöket.

A Filecoin az ilyen típusú szolgáltatás legnagyobb szolgáltatója. A cég azt mondja, hogy 240 PiB adatot tárol, ami körülbelül 65 ezer Wikipediának megfelelő mennyiségű adatot jelent. Ügyfeleinek száma több ezerre tehető, köztük a UC Berkeley, a USC Shoah Alapítványa és a Utah-i Egyetem - számolt be a Tom's Hardware.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.