Hirdetés
. Hirdetés

Betilthatják a németeknél Google Maps-et

|

A szolgáltatás valószínűleg sérti a Microsoft egyik szabadalmát.

Hirdetés

Komoly zűrbe keveredett Németországban a Google, ugyanis a müncheni bíróság szerint a keresőcég térképészeti szolgáltatása valószínűleg sérti a Microsoft egyik szabadalmát. A redmondiak eredetileg a Motorola helyi kirendeltségét perelték be a Maps alkalmazás mobilokon és táblagépeken való terjesztése miatt, ám annak vezetői nem tudtak információkat adni a szolgáltatás működésével kapcsolatban, így a Microsoft a vádiratot módosítva formálisan is belekeverte az ügybe a Google-t.


Dr. Matthias Zigann bíró nemrég közölte a felekkel, hogy a bizonyítékokat áttekintve megalapozottnak tűnik a Microsoft szabadalomsértési vádja, így a valószínűleg júniusban megszülető ítélet ki fogja mondani a szellemi tulajdonnal való visszaélést. Mindez azt jelenti, hogy ha a Google nem lesz hajlandó licencdíjat fizetni a redmondiaknak, továbbá nem tudja érvényteleníteni a szellemi tulajdont, akkor elérhetetlenné kell tennie Németországban a komplett szolgáltatást.


A kérdéses szabadalom címe „Helyi erőforrásokat felismerő számítógépes rendszer”, és azon működési metódust írja le, mikor a kliens eszköz a térkép megjelenítésekor egy extra felületen plusz információkat biztosít a különféle felhasználót érdeklő helyekről, például üzletekről és éttermekről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.