Hirdetés
. Hirdetés

Botrány az Oracle főnöke körül

|

Charles Phillips, az Oracle elnöke elismerte: házasságtörő viszonyt folytatott egy YaVaughnie Wilkins nevű hölggyel. A románc részleteiről tudósító weboldalt a New York-i Times Square-en, San Franciscóban és Atlanta forgalmas csomópontjai közelében kiragasztott óriásplakátokon népszerűsítette az ex-szerető.

Hirdetés

A CNN Money az Oracle főnökének botrányáról közölt cikket. A tudósítás szerint az Oracle vezére és kedvese mosolyogva, ölelkezve láthatók a több amerikai nagyvárosban található óriásplakátokokon. A billboardokon egy webcím is szerepel: az időközben bezárt charlesphillipsandyavaughniewilkins.com-on a 2001-ben kezdődött kapcsolat pikáns részleteit dokumentáló fényképek és jegyzetek között böngészhettek az odalátogatók.

?Nyolc és fél évig komoly kapcsolatot folytattam YaVaughnie Wilkins-szel" - ismerte el Phillips egy, az Oracle pr-különítménye által pénteken publikált közleményben. - Feleségemmel 2008-ban írtuk alá a váláshoz szükséges papírokat; Ms. Wilkins-szel időközben szakítottunk, de mindketten a legjobb indulattal gondolunk egymásra" - tette hozzá.

Az ötvenéves Phillips hivatalosan ma is nős ember; a feleségével, Karennel kötött házasságából két fiúgyermek született.

A CNN Money felvétele a botrányt okozó óriásplakátról

Wilkins nem állt szóba a média képviselőivel. Unokatestvérén, a CNN-nek nyilatkozó Misha Davila-n keresztül mindössze annyit hozott a közvélemény tudomására: úgy tudta, Phillips válása 2003-ban lezárult. Egészen addig, amíg a múlt nyáron valaki egy névtelen e-mailben informálta arról, hogy kedvese hivatalosan még mindig házas. Magánnyomozót fogadott, és miután bebizonyosodott, hogy az információ helytálló, azonnal szakított az üzletemberrel.

Wilkins indította a weboldalt

Davila elmondta: Wilkins hozta létre az inkriminált weboldalt - egykori szeretőjének szánt születésnapi ajándéknak gyanánt; az óriásplakát-kampány célja pedig nem a bosszú volt, csupán az, hogy nyilvánosságra hozza a maga verzióját a nagy sajtónyilvánosságot kapott affér kapcsán.

Phillips, aki február óta Obama elnök gazdasági tanácsadóstábjának tagjaként is tevékenykedik, 2003-ban lépett be az Oracle-hez. Mielőtt csatlakozott volna a szoftveróriás szakembergárdájához, a Morgan Stanley üzleti elemzőjeként kereste a kenyerét, korábban pedig az Egyesült Államok haditengerészetének kapitányaként szolgált.

Phillips, akit sokan Larry Ellison, az Oracle alapító-vezérigazgatójának lehetséges utódaként emlegetnek, a vállalat egyik legtekintélyesebb - és legjobban kereső - vezetője. 2009-ben, a 800,000 dolláros éves fizetésén felül neki járó részvényopciókkal és egyéb juttatásokkal együtt közel 18 millió dollárt keresett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.