Hirdetés
. Hirdetés

Életeket keserít meg az internetes zaklatás

|

Az ENABLE (European Network Against Bullying in Learning and Leisure Environments) Hackathon rendezvénye a megfélemlítés és zaklatás globális problémája ellen lépett fel.

Hirdetés

Az ENABLE Hackathonra október 13-án került sor a European Coding Week 2015 részeként azon célból, hogy összehozza a fiatalokat, az oktatási, gyermekjogi és zaklatás elleni szakértőket, valamint a döntéshozókat. Az esemény arra ösztönözte a fiatalokat, hogy egy olyan alkalmazást vagy kreatív kiegészítőt tervezzenek csapatmunkában, amely csökkenti a megfélemlítés hatását.

Az eseményen a Kaspersky Lab, mint az ENABLE társult partnere jelentette be zsűri által a leginkább praktikusnak és hasznosnak tartott zaklatás elleni megoldást: a győztes projekt a németországi Youth Panel nevű csapat által kifejlesztett, okostelefonokhoz készült elsősegély alkalmazás (First-Aid App) lett. Az app a fiatalok érzelmeire hat, "segítő videói" révén azt az érzést nyújtja az áldozatoknak, hogy nincsenek egyedül. Továbbá lényeges információkat biztosít arról, hogy hol kaphatnak gyors és hatékony segítséget azon az online szolgáltatáson, ahol a zaklatás történt (például helyzetük törlése, jelentés gomb stb.).

"Elkötelezettek vagyunk az internet biztonságossá tételéért. A zaklatás, különösen az internetes zaklatás, egy igen komoly probléma, amelynek szociális és érzelmi következményei vannak. Az a célunk, hogy oktassuk és támogassuk a gyermekeket és szüleiket az online fenyegetések elleni küzdelemben." mondta David Emm, a Kaspersky Lab Global Research and Analysis Team vezető biztonsági kutatója.

A Scuderia Ferrari szponzoraként a Kaspersky Lab három napos olaszországi kirándulással jutalmazta a First-Aid App csapatát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.