Hirdetés
. Hirdetés

GKM-Microsoft: megújuló program

|

A 2011-ig hatályos keretszerződés részeként meghosszabbították a Campus és School programok alapját képező licencszerződést.

Hirdetés

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium pénteki közleményében ismertette: a megújított megállapodás révén 2009. február 28-ig biztosították a magyar köz- és felsőoktatásban a jogtiszta Microsoft-szoftverek használatát. A szerződés értelmében mostantól - a hazai kutatóintézetek és a K+F tevékenység támogatása érdekében - a Magyar Tudományos Akadémia intézményei is csatlakoznak a programhoz.

A szaktárca tájékoztatása szerint a korábbi évek gyakorlatától eltérően 2008-tól a zárt forráskódú szoftverek használata mellett a nyílt forráskódú alkalmazások beszerzését is támogatni kívánja az állam. Így az óvodák, az általános és középiskolák, valamint a felsőoktatásban dolgozók és tanulók szabadon eldönthetik, hogy az eddig használt zárt szabványú szoftvereket, vagy esetleg nyílt forráskódú termékeket használnak.

Az utóbbiak terméktámogatását lehetővé tevő licenc-keretmegállapodást és az erre alapuló szállítói szerződést még idén áprilisában megkötik.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.