Hirdetés
. Hirdetés

Gödörbe esik a PC-piac

|

Három hónap alatt több mint 10 százalékot zuhannak az eladások.

Hirdetés

A februári hónap sem hozott túl jó híreket a PC-s piac számára. Mi több, mostanra az is kiderült, hogy még a hatalmas kínai piac sem tudja megfékezni azt a mértékű keresletcsökkenést, amelyet a szektor globálisan tapasztal. 

Míg Kína a tavalyi évben több mint a 21 százalékát tette ki a PC-s eladásoknak, addig az európai és az amerikai piacok meglehetősen lelassult időszakot élnek meg. Európa tulajdonképpen már évek óta az állóvizet képviseli.

Februárban a világszintű értékesítések további 2 százalékkal csökkentek, ami az elemzőket arra késztette, hogy módosítsanak a várakozásaikon. Míg eddig "csak" 7,7 százalékos visszaesést jósoltak a szakértők, addig mostanra már azt mondják, hogy az idei év első három hónapjában több mint 10 százalékot zuhannak az eladások. A második félév esetleg javulása előtt a második negyedévben további csökkenésre számít az IDC.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.