Hirdetés
. Hirdetés

Gyakori a kartellezés az USA-ban

|

Elismerte a kartellvádat és 26 millió dollár bírság megfizetését vállalta egy japán elektronikai alkatrész-gyártó vállalat. A cég a Motorolának szállított LCD-kijelzőket.

Hirdetés

A Seiko Epson leányvállalata, az Epson Imaging Devices bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott kartellvádakban - közölte kedden az amerikai igazságügyi minisztérium (DOJ). A cég TFT-LCD paneleket adott el a Motorolának, amelyeket a Razr mobiltelefonokba építettek.

A vád szerint az Epson Imaging Devices összejátszott több konkurens céggel, hogy előre megszabják az árakat, amelyeket a Motorolának ajánlanak. A megállapodás felügyeletét és a kapcsolattartást a kartellben résztvevőkkel az Epson Imaging Devices végezte. Ez a gyakorlat 2005 végétől 2006 közepéig tartott. A cégnek most 26 millió dollár bírságot kell fizetnie, ami enyhe büntetésnek számít más esetekhez képest.

A kartellvádak viszonylag gyakoriak a DOJ által indított eljárások között. Tavaly decemberben az LG Display vallotta bűnösnek magát hasonló vádban és 400 millió dollárra bírságolták. Rá néhány napra a Sharp ismerte el bűnösségét, ráadásul három különböző kartellügyben és 120 millió dollár bírságot fizetett. Januárban a Chungwa Picture Tubes, majd májusban a Hitachi Displays fizetett 65 millió, illetve 31 millió dollárt hasonló ügyekben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.