Hirdetés
. Hirdetés

Kétezer munkahelyet teremt az Uber

|

2016 végéig ennyi embernek tudnának jövedelmet biztosítani, ha értelmesen szabályozzák a piacot.

Hirdetés

Erről Fekete Zoltán, az Uber magyarországi vezetője beszélt a Népszabadságnak.

A napilap szerdai számában ír arról, hogy Magyarországon mintegy 40 ezer, főként 21 és 40 év közötti használója, és néhány száz sofőrje van az Ubernek. A cég magyarországi vezetője állítja: tevékenységük nem szüntet meg munkahelyeket, hanem inkább létrehoz, amennyiben megfelelő a piaci szabályozás.

 

Ez esetben a jelenlegi alkalmazás mellett olyan, a világ más városaiban már működő szolgáltatásokat is bevezetnének, amelyek a hivatásos sofőröket célozzák. Az Ubert saját autóikkal jelenleg is használják olyan taxisok, akik elégedetlenek a szabályozási környezettel, mert az nem nekik, hanem a fuvarszervező cégnek jó.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.