Hirdetés
. Hirdetés

Kulcsfontosságú jövőbeli technológiák érkeznek Magyarországra

|

2022. október 17-én rendezik meg Dél-Korea technológiai cégeinek bemutatóját és üzleti kapcsolatépítő találkozóját. Az eseményen 15 piacvezető cég képviselői vesznek részt, a legfontosabb iparági szegmenseket képviselve.

Hirdetés

Míg Dél-Korea sokáig erős acél- és petrolkémiai iparáról volt híres, addigra ma már a csúcstechnológiai iparágak vezető országává vált, nemcsak a fogyasztói, hanem a stratégiai technológiák terén is - mint amilyen az egészségügy (orvosi eszközök, gyógyszerek és biotechnológia), az ipari vegyi anyagok, az információ technológiai (IT) alkatrészek, a félvezetőgyártás, a repülőgépipar és a védelmi ipar, az energia, a környezettechnológia és a közlekedés.

A kelet-ázsiai ország ráadásul két nagy előnnyel is bír a csúcstechnológiákat illetően. Az első, hogy bár a dél-koreai termékek és megoldások olcsóbbak és költséghatékonyabbak, mint az amerikai vagy más - USA, Japán és Európa - versenytársaké, de legalább annyira fejlettek és megbízhatóak. A másik, ki nem mondott előnye, hogy nem kínai, tehát a koreai csúcstechnológiai megoldások kulcsfontosságúak az ázsiai ellátási láncok átszervezésére irányuló minden olyan erőfeszítésekben, amelyek célja a Kínától való függőség csökkentése.

Mivel a technológiai modernizációval elérhető hatékonyságnövelés létfontosságú a magyar gazdaság versenyképességének megtartásához és növeléséhez, 2022. október 17-én Magyarországon is bemutatkozik 15 olyan dél-koreai piacvezető technológiai cég, amelyek kulcsfontosságú technológiájukkal tovább fokozhatják a hazai digitalizációt.

A lefedett iparágak és szegmensek:

- Irányítási rendszerek (cégek, városok, és termelő vállalkozások, Ipar 4.0)
- Intelligens gyártási innovációk, Ipar 4.0 (intelligens gyár, metaverzum és mesterséges intelligencia)
- Térinformatika-alapú drónplatform (köz- és magánszféra számára)
- Drón légifelvétel valósidejű adatkezelése (ingatlan és építőipar, önkormányzatok, kutatóintézetek)
- U-Pointer, i-Pro és interakciók (Windows, MAC és LINUX rendszerek)
- Okosváros technológián alapuló tűzvédelmi és biztonsági rendszerek
- Városi és régióalapú hirdetési platform (testreszabott hirdetési megoldásokkal)
- Robotika és mesterséges intelligencia, gépi tanulás
- Hatékony AI platform a szoftverre optimalizált hardver létrehozásával

Időpont: 2022. október 17., hétfő (9:00 - 17:00 óra között, előre egyeztetett időpontban)
Helyszín: Novotel Budapest Centrum, 1088 Budapest, Rákóczi út 43-45.

Szakmai támogató: Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége / Hungarian CIO Association

A találkozón való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! >>>


Az eseményen képviselt cégek (a teljes borsúra itt letölthető >>>):

A Koreai Köztársaság egyébként továbbra is a világ egyik leginkább exportfüggő iparosodott országa, 2020-ban a GDP 36 százalékát tette ki az áruk és szolgáltatások exportja. Tekintettel megbízható hajózási és légi teherszállítási infrastruktúrájára, Korea nemcsak az amerikai áruk és szolgáltatások célpiacaként szolgál, hanem a más piacokra való terjeszkedés csomópontjaként is.

Korea sok más nemzethez képest több pénzt fektet be a tengerentúlon. Az ország éves külföldi közvetlen tőkebefektetései a bruttó hazai termék arányában a legmagasabbak a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet által nyomon követett ázsiai-csendes-óceáni országok között. A 20-as csoport országai közül csak az Egyesült Királyság, Németország és Kanada marad le mögötte.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.