Hirdetés
. Hirdetés

Kutatóközpont Veszprémben

|

Közös információbiztonsági kutató-fejlesztő központot hoz létre a KÜRT Zrt., a Pannon Egyetem (korábban: Veszprémi Egyetem) és az amerikai Alacera International.

Hirdetés

Az új központ várhatóan egy év múlva kezdi meg tevékenységét. Célja olyan komplex biztonságtechnológiai kutatások megvalósítása, amelyek biztosítják a települések, városok és intézmények komplex védelmét. Kürti Sándor, a KÜRT elnöke és Tóth G. Árpád, az Alacera elnök-vezérigazgatója elmondta: a konkrét kutatási tervekről projektvezető csoport fog dönteni, ez a csoport a közeljövében fog megalakulni.

A KÜRT Zrt. korábban is együttműködött a Veszprémi Egyetemmel, az elmúlt öt évben több közös kutatás-fejlesztési projektben vettek részt. Tóth G. Árpád elmondta: Magyarország azért fontos az Alacera számára, mert egyrészt itt található meg az a szakértői bázis, amely egy ilyen projekthez szükséges, másrészt földrajzilag is előnyös, tekintettel, hogy a kutatóközpont előállított termékeket elsősorban Európában és a Közel-Keleten tervezik értékesíteni.

Az új központ finanszirozásához további hazai befektetőket keresnek. Arról még nem született döntés, hogy csak szakmai befektetők vehetnek-e részt, vagy más - pénzügyi vagy akár kormányzati - szektorból is bekapcsolódhatnak a projektbe.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.