Hirdetés
. Hirdetés

Látogatás a Netcukrászdában

|

A Netreforgó környezetvédelmi gyermekprogram kapcsán a Noha Stúdió és Alkotóműhely "4 elem" táborának résztvevői látogattak el a Netcukrászdába.

Hirdetés

A MHM Computer Hungária Kft. által kezdeményezett, környezettudatosságra nevelő Netreforgó program, és az újrahasznosítással, környezetvédelemmel foglalkozó tábor jól kiegészítette egymást. Velkei Éva egészségnevelő pedagógus színes előadással, diavetítéssel várta a lelkes, 15 fős gyerekcsoportot környezetünk védelme, az újrahasznosítás és a veszélyes e-hulladékok kezelésének témakörében. Az érdeklődést keltő program után a hallottakkal kapcsolatban kaptak a fiatal résztvevők játékos feladatot, illetve kölcsönös kérdezz-felelek formában nyertek információt arról, ki mennyire él tudatosan gyerekfejjel és felnőttként.

Megtudhatták többek között, hogy a számítógépek belső mechanikájából is készíthető otthon robot, sőt ékszerek is, továbbá a megfelelő hulladékkezelés elengedhetetlen napjainkban. A gyerekek jó ötletnek találták, hogy egy adattárolással foglalkozó cég lehetőséget nyújt a használaton kívüli alkatrészek szakszerű gyűjtésére.

Számítástechnikával kapcsolatos kérdésekre Csontos András, az MHM Computer Hungária rendszergazdája állt készséggel rendelkezésre. Rendhagyó, szemléltető, interaktív válaszokat kaptak a gyerekek, betekinthettek a központi gépterembe, és kezükbe vehették a belső alkatrészeket is. Jókedvvel és elégedetten távozott minden résztvevő az elismert előadótól a hallgatóságig.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.