Hirdetés
. Hirdetés

Majd húsz százalékkal nőtt a „kiberhétfő” forgalma

|

19 százalékkal nőttek az eladások az akciós elektronikai termékek napján - 2012 után ez újabb rekord.

Hirdetés

A Reuters hírügynökség szerint a hétfői kiskereskedelmi eladások összege elérheti a 2 milliárd dollárt. Az IBM szerint az eladások növekedésében nagy szerepük volt az online vásárlói felületeknek, amelyeket egyre többen okostelefonról vagy táblagépről értek el. Az adatok alapján az online vásárlások 30 százalékát bonyolították le mobil eszközökről 2013-ban, ez 58 százalékos növekedés az előző évhez képest.

Hirdetés

Joel Anderson, a Wal-Mart áruházlánc internetes oldalának igazgatója szerint 2013 fordulópont lesz a mobil eszközök szempontjából. "2013 lesz az az év, amikor mobillá vált az online" - fogalmazott Anderson. Az igazgató arra számít, hogy az adatok azt fogják mutatni, hogy hétfőn keresték fel a valaha volt legtöbben a Wal-Mart honlapját.

Az amerikai Nemzeti Kiskereskedelmi Szövetség (NRF) előzetes becslése szerint 131 millió ember vásárolt hétfőn az interneten, 2 százalékkal több, mint az előző évben. Az NRF szerint a kiskereskedők 81 százaléka valamilyen akcióval próbálta növelni a bevételét. Az UPS csomagszállító vállalat több mint 32 millió megrendelésre számított előzetesen.

 

A kiskereskedelmi piac elemzői azonban arra hívták fel a figyelmet, hogy a vásárlók már nem érdeklődnek annyira a kiberhétfő iránt. Az embereket az akciók vonzzák, és azt várják, hogy ezeket terjesszék ki egészen karácsonyig, ne csak egy napig tartsanak. A Wal-Mart és az Amazon ezt a stratégiát követi, a két cég már december végéig ajánl kedvezményeket termékeire.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.