Hirdetés
. Hirdetés

Megtriplázódnak a mikroszerverek eladásai

|

Nem kizárólag a tabletek és az okostelefonok iránt nő az érdeklődés.

Hirdetés

Első ránézésre nincs sok köze az okostelefonoknak és a tableteknek a mikroszerverekhez, azonban az iSupply szerint ezek okozzák majd a mikroszerverek keresletében való növekedést az idei évben. Az elemzők szerint ez az igény megháromszorozódik 2013-ban.

A sok mobileszköznek rengeteg felhő-alapú támogatásra van szüksége, az adatközpontokról nem is beszélve. Korábban ez a trend nem igazán érintette volna a mikroszerverek piacát, hiszen ezek az eszközök a múltban nem voltak képesek ellátni ilyesfajta támogatási feladatot. A technológia fejlődésével viszont az apró szerverek is sokra lettek képesek, megfelelő körülmények között.

A mikroszerverek aránya a teljes szerverpiacon 2011-ben még csak 0,2 százalék volt, ez azonban 2016-ra 10 százalékra emelkedik. Idén 291 000 eladott darabbal számolnak, ami 230 százalékkal több, mint a tavalyi évben. 2011-ben még csak 19 000 talált gazdára. A várt 10 százalékos arány három év múlva ötvenszeres növekedést jelenthet az ágazatban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.