Hirdetés
. Hirdetés

Nagy átszervezések előtt a Motorola?

|

Korábbi ígérete ellenére a Google komolyan átszabhatja a vállalatot.

Hirdetés

Mint hétfőn testvérlapunk beszámolt róla, az akvizícióba beleszólási lehetőséggel rendelkező legutolsó – konkrétan a kínai - versenyfelügyeleti szerv is jóváhagyta a Motorola felvásárlását, a Google legfrissebb tájékoztatása szerint immáron hivatalosan is az irányításuk alatt áll a mobilgyártó.


A kilenc hónapot igénybe vevő nemzetközi engedélyeztetési eljárások végeztével a tulajdonosváltás első jele, hogy a Sanjay Jha lemondott a Motorola Mobility vezérigazgatói posztjáról, helyébe a Google-nél régóta üzletfejlesztési menedzserként tevékenykedő Dennis Woodside lépett.


Megemlítendő, hogy friss pletykák szerint a Google egyik első lépése a Motorola bő 18 ezres nemzetközi munkaerejének 30 százalékos csökkentése lehet. A híresztelés nem tűnik alaptalannak, hiszen a Google például a DoubleClick hirdetési vállalat bekebelezése után is lapátra tette az eredeti alkalmazottak 40 százalékát.


Ennél jóval meredekebbnek tűnik a Wall Street Journal egyik munkatársának meg nem erősített értesülése, miszerint a Google eladná a Motorola komplett mobilos részegét a kínai Huawei-nek, amely humoros színezetet ad Andy Rubin azon februári kijelentésének, miszerint a felvásárlás után tűzfalat kívánnak húzni az Androidot fejlesztő csapat, és a mobilgyártó munkatársai közé.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.