Hirdetés
. Hirdetés

Nemzetközi gazdaságfejlesztési konferencia Budapesten

|

Csütörtökön és pénteken hazánkban kerül megrendezésre a Versenyképességi Operatív Programok Éves Konferenciája.

Hirdetés

Az Európai Unió Bizottságának együttműködésével a MAG Zrt. immáron nyolcadik alkalommal rendezi meg a gazdaságfejlesztési operatív programok tervezésével, megvalósításával foglalkozó nemzetközi Versenyképességi Operatív Programok Éves Konferenciáját, amely célja az Európai Bizottság, az Irányító Hatóságok és a Közreműködő Szervezetek közötti tapasztalatok, pozitív gyakorlatok cseréje, valamint a kapcsolatépítés.


A kétnapos, zártkörű rendezvény 2012. november 8-9-én hazánk fővárosában lesz lebonyolítva, a megnyitását Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, valamint Erich Unterwurzacher, az Európai Bizottság Regionális Politikai Főigazgatóságának igazgatója vezénylik le.


A konferenciára Lengyel-, Cseh-, Horvát-, és Németországból, Szlovákiából, Szerbiából, Romániából, Bulgáriából érkeznek előadók, hogy megosszák tapasztalataikat. A konferencia első napján nemzetközi előadók számolnak be az adott ország jelenlegi gazdaságfejlesztési programjának előrehaladásáról, a jelenlegi pénzügyi időszak utolsó évének eddigi eredményeiről, továbbá tapasztalatot cserélnek az új programozási időszakra vonatkozóan. A második napon négy izgalmas témában fejtik ki véleményüket a szekcióbeszélgetők:

  • a következő programozási időszak: Strukturális Alapok 2013 után;
  • a kutatás-fejlesztés szerepe a versenyképességi programokban;
  • hogyan érhető el a biztonságos abszorpció: az Európai Uniós pályázati források hatékony felhasználásának lehetőségei;
  • változó auditrendszer.

 

A Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. által szervezett idei konferencia célja azonos az elmúlt évek törekvéseivel: közös fórumként kíván szolgálni a tagállamok, illetve a közép- és kelet európai országok, valamint az Európai Bizottság számára.


A szervezők fontosnak tartják, hogy a résztvevők teljes körű képet alkothassanak az operatív programok tervezéséről és előrehaladásáról, az intézményrendszer tökéletesítése érdekében tett lépésekről, a versenyképességi operatív programok végrehajtási rendszerének eredményességéről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.