Hirdetés
. Hirdetés

Távozik Csák János a Kulturális és Innovációs Minisztérium éléről

|

Hankó Balázs megtiszteltetésnek és felelősségnek tartja, hogy a miniszterelnök a KIM vezetésére őt kérte fel.

Hirdetés

Csák János kulturális és innovációs miniszter szerint a négy évre tervezett munkáját sikerült két év alatt elvégeznie. A tárcavezető átadná a stafétát a fiataloknak. Orbán Viktor kormányfő elfogadta Csák János a döntését.

Megtiszteltetés és felelősség az, hogy a miniszterelnök a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) vezetésére kért fel, "nem posztot, hanem feladatot kaptam" - mondta a kulturális és innovációs miniszter hétfőn az MTI-nek adott interjújában.

Hankó Balázs azt mondta: "nemzetünk versenyképességét és közösségein alapuló identitásának erősítését és őrzését kell szolgálnom".

Hirdetés

Köszönetet mondott Csák János leköszönő miniszternek, akitől az elmúlt években sokat tanult a vezetésről és a diplomáciáról. "Az ő munkáját kívánom folytatni" - hangsúlyozta.

A kormányzati tapasztalatairól azt mondta, hogy már sokfajta helyzetben segítette az elmúlt években a kormány munkáját: volt már tanácsadó, miniszteri biztos, helyettes államtitkár és államtitkár is.

A KIM-ben 2022 nyarától felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárként, majd 2022 decemberétől pedig négy terület, a felsőoktatás, szakképzés, felnőttképzés, innováció államtitkáraként végezte feladatát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.