Hirdetés
. Hirdetés

Új elnök a Mobilitás és Multimédia Klaszter élén

|

2013. január 1-től Jakab Roland, az Ericsson Magyarország vezérigazgató-helyettese látja el a Mobilitás és Multimédia Klaszter elnöki feladatait, aki a Klaszter alapításában is közreműködő Pukler Gábortól, a Magyar Telekom innovációs és üzletfejlesztési igazgatójától veszi át a vezetést.

Hirdetés

A Mobilitás és Multimédia Klaszter éves közgyűlésén új elnököt választott a szervezet 71 tagja. Az öt év eredményes munka után leköszönő Pukler Gábortól Jakab Roland, az Ericsson Magyarország vezérigazgató-helyettese veszi át az ország egyik legsikeresebb üzleti klaszterének vezetését.Olvassa el a vele készített interjúnkat! >>>

Az informatikus és politológus végzettségű Jakab elsődleges célja az, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére tovább segítse az MMKlaszter hazai működését és nemzetközi tevékenységét. “A gazdasági válság ugyan a piac minden területére rányomja a bélyegét, de azok a cégek, akik ebben a helyzetben el tudnak indulni, vagy talpon tudnak maradni, bizonyítják rátermettségüket. A magyar startup és IT ökoszisztéma számos olyan szereplővel bír, akik erre képesek, az ő támogatásukat tartom legfontosabb feladatomnak” – mondta el az új elnök.

                                                                   Pukler Gábor 
Pukler Gábor, a Magyar Telekom innovációs és üzletfejlesztési igazgatója az MMKlaszter indulása óta egyengette a szervezet útját. “Komoly szakmai sikerként értékelem, hogy az MMKlaszter az ország meghatározó szakmai platformjává nőtte ki magát, valamint nemzetközi szintéren is megjelent. Az IT és a távközlési szektor gyors fejlődése azonban új kihívásokat jelent, amelyekre időt és figyelmet szeretnék szentelni. Jakab Roland emberileg és szakmailag is kiváló választás a Klaszter elnöki pozíciójára, aki – biztos vagyok benne – a legtöbbet fogja kihozni az erős, stabil szervezetből” – indokolta a váltást a korábbi elnök, hangsúlyozva, hogy az MMKlaszter munkásságát a jövőben is aktívan támogatni fogja.

                                                                  Jakab Roland
Jakab Roland 2000-ben csatlakozott az Ericssonhoz, ahol kezdetben stratégiai üzleti tanácsadói feladatokat látott el, majd mobil banki projektek vezetésével foglalkozott. Ezt követően a Multimédia termékek értékesítéséért volt felelős Magyarországon és Macedóniában. 2008-ban marketing és kommunikációs igazgatónak, majd vezérigazgató-helyettesnek nevezték ki. Informatikus és politológus diplomáit a Debreceni Egyetemen szerezte, ahol óraadóként jelenleg is tevékenykedik. Posztgraduális tanulmányokat Egyesült Államokbeli egyetemeken folytatott.

Mobilitás és Multimédia Klaszter
A Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMKlaszter) a magyarországi mobil és újmédiás technológiák szereplőinek és kutatás-fejlesztői kapacitásának összefogására jött létre 2007-ben. Az MMKlaszter Magyarország egyik legeredményesebb akkreditált innovációs klasztere, amely 71 tagot számlál, köztük telekommunikációs és informatikai nagyvállalatokat, kis- és középvállalkozásokat, valamint egyetemi partnereket. Az MMKlaszter kiemelt célja, hogy közös projektek katalizálásával, innováció-menedzsmenttel és forrásszervezéssel segítse a klasztertagok fejlesztéseinek piacra lépését. Az MMKlaszterben jelenleg több tucat innovációs projekt megvalósítása zajlik, több mint 8 milliárd forint értékben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.