Hirdetés
. Hirdetés

Újra pénzhez jut a Wikileaks - vagy mégsem?

|

Nagy a bizonytalanság, vajon helyreállt-e a Julian Assange nevével fémjelzett adat szivárogtató oldal pénzügyi helyzete. Partnerük szerint igen, de a Visa tagad.

Hirdetés

visa bankkártya
Kedden írtunk a Wikileaks pénzügyi tranzakcióit végző izlandi Datacell Visa és Mastercard ellen tervezett jogi lépéseiről. A hét elején azzal fenyegette meg a Datacell jogi képviselője a két amerikai pénzügyi óriás európai részlegeit, hogy nemcsak pert akaszt a nyakukba, amiért azok letiltották az információs portálhoz beérkező utalásokat, hanem versenyellenes magatartásáért panaszt is tesz az Európa Bizottság előtt. Az előzményekről bővebben itt olvashat.

Tegnap aztán a Datacell képviselője bejelentette, hogy ismét képes feldolgozni a Visa és a Mastercard utalásokat. „Egy alternatív, pénzügyi tranzakciókat kezelő szerződéses partnerünk megnyitotta az utat a Visa és a Mastercard utalások fogadásának irányába, és immár American Express Card fizetéseket is tudunk fogadni, noha ez a lehetőség korábban nem állt rendelkezésünkre" - írja a vállalat blogbejegyzésében.

Egyelőre nem tisztázott, hogy vajon a Wikileaks korábbi fenyegetésével érte ezt el. A helyzettel kapcsolatos bizonytalanságot tovább növeli, hogy közép-európai idő szerint tegnap késő este a Visa közleményt adott ki, melyben azt állítja, hogy a Datacellre vonatkozó korlátozásokat nem oldották fel, és jelenleg vizsgálják, miként voltak képesek az izlandiak tranzakciókat folytatni. A Datacell az elmúlt pár órában hivatalosan még nem nyilatkozott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.