Hirdetés
. Hirdetés

Virtualizációs labort avattak az Óbudai Egyetemen

|

A Morgan Stanley és az Óbudai Egyetem ma tartotta a Neumann János Informatikai Karon újonnan létrehozott virtualizációs labor megnyitóját. A labor része a két intézmény együttműködésének, amelynek célja a gyakorlati üzleti tapasztalatok és a magas szintű felsőoktatás ötvözése.

Hirdetés

A partnerség részét képező vékonykliens alapú labor egyike az ország első olyan műhelyeinek, amelyek az innovatív munkaállomás virtualizációt alkalmazzák, ezzel lehetővé téve, hogy a diákok elméleti és gyakorlati tudásra tegyenek szert a virtualizációs technológiák terén.

Ahogy Christopher Edmonds, a Morgan Stanley vállalati informatikai infrastruktúráért felelős részlegének egyik igazgatója megnyitó beszédében kifejtette, a "virtualizáció nagyban átalakítja az asztali számítógépek és más informatikai szolgáltatások alkalmazását, és ennek az új létesítménynek amegnyitása is mutatja elkötelezettségünket, hogy segítsünk a diákoknak megérteni a kihívásokat,melyekkel iparágunknak az alkalmazott technológiák terén napjainkban szembe kell néznie".

Dr. Nádai László rektorhelyettes, a Neumann János Informatikai Kar dékánja örömét fejezte ki, hogy a karon  diplomázó diákok már tanulmányaik során közelebb kerülhetnek napjaink valódi üzleti technológiai kihívásaihoz. Dr. Sima Dezső, a kar ipari kapcsolatainak felelőse szerint ?ennek az együttműködésnek köszönhetően a kar diákjai már értékes speciális ismeretekre tehettek szert a nagyvállalati infrastruktúrák terén. "

Egyébként a partnerség részeként az Óbudai Egyetemen a Morgan Stanley munkatársainak előadásaival tavaly szeptemberben elindították a nagyvállalati infrastruktúra kurzust, és a cég segítséget nyújt olyan készségek fejlesztésében mint az önéletrajz írása, interjúkon való részvétel, és szakmai konzultációval támogatja diplomamunkák megírását is. Mindemellett a diákok részt vehetnek a cégáltal szervezett eseményeken, például ilyen a Technology Expo, amely betekintést nyújt az IT munkakörökbe, vagy a Portfolio in Peril, egy a cég által kifejlesztett portfólió menedzsment szimulációs játék.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.