Hirdetés
. Hirdetés

Zuhannak az AMD és az NVIDIA eladásai

|

A tavalyi utolsó negyedévben a legkevesebbet az Intel veszítette a piacon.

Hirdetés

A lapkák szállításai a tavalyi utolsó negyedévben úgy tűnik, lehettek volna jobbak is, főleg ahhoz képest, hogy az ünnepi szezon miatt tulajdonképpen remekelniük kellett volna a gyártóknak. A Jon Peddie Research a CPU-k és a GPU-k iránti keresletet vizsgálta 2012. utolsó negyedévére vonatkoztatva.

Az elemzés szerint a piac összességében 8 százalékkal zsugorodott össze a harmadik negyedévhez képest. Az AMD meglehetősen sokat, 13,6 százalékot veszített az eladásaiból. Az NVIDIA még ettől is nagyobb visszaesést volt kénytelen elkönyvelni, náluk 16,7 százalékkal csökkent az eladott lapkák száma. Az Intel a riválisaihoz képest tulajdonképpen jól szerepelt, ugyanis csak 2,9 százalékot rontott.

Az AMD és az NVIDIA esetében egyre nagyobb hátránynak mutatkozik az, hogy a GPU-k már nem olyan fontosak a PC-s piacon, mert az integrált videovezérlővel ellátott processzorok nagyon népszerűek. A videokártyák piaca a tavalyi utolsó negyedévben 8,2 százalékkal kevesebb eladást produkált, éves összehasonlításban pedig 11,6 százalékkal kevesebbet. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.