Hirdetés
. Hirdetés

A legjobb biztonsági környezet támogatja, nem pedig akadályozza a dolgozókat

|

Végső soron az a cél, hogy az alkalmazottak az irodán kívül is ugyanolyan produktívak és hatékonyak legyenek, mint az irodán belül.

Hirdetés

Mivel egyre több alkalmazott dolgozik hibrid környezetben, azaz megoszlik a munkaidejük az irodai és az otthoni munkavégzés között, soha nem volt még ilyen fontos, hogy a dolgozók biztonságban legyenek, bárhol is tartózkodjanak.

Kihívásnak tűnhet, hogy megpróbálják szemmel tartani azt a munkaerőt, amely ennyi különböző helyen van szétszórva, de számos egyszerű lépést tehetnek a vállalkozások annak érdekében, hogy mindenki biztonságban maradjon.

A TechRadar Pro és a Perimeter 81 nemrégiben végzett kutatása szerint sok vállalkozásnak nincs a távmunkások biztonságához szükséges védelme. Csak a felének van felhőalapú kiberbiztonsági megoldása, és további 15 százalék mondta, hogy jelenleg vizsgálja a lehetőségeket.

Hirdetés

Ez annak ellenére van így, hogy a Statista jelentése szerint az üzleti vezetők több mint kétharmada tervezi irodahelyiségeinek átalakítását, hogy azok tartósan lehetővé tegyék a hibrid munkavégzést, és a munkavállalók 73 százaléka azt mondja, hogy a rugalmas távmunka lehetőségét a munkaviszonyuk feltételeként szeretné megőrizni.

A legjobb biztonsági gyakorlatok ösztönzése nem kell, hogy hosszú vagy fájdalmas folyamat legyen, hiszen még a legújabb alkalmazottaknak is tudniuk kell az olyan online biztonsági eszközök fontosságát, mint a vírusirtó, a VPN és az erős jelszavak.

Az irodán kívüli munkavégzés azonban ösztönözhet néhány rossz szokást, különösen, ha a biztonságról és az informatikai irányelvekről van szó. A VPN-hez való csatlakozással küszködő, vagy a gyenge kapcsolat miatt frusztrált munkavállalók egy kávézóban vagy akár otthon is kísértésbe eshetnek, hogy kockázatos megoldásokat alkalmazzanak, amelyek veszélybe sodorhatják őket.

Legyen szó akár arról, hogy privát eszközöket használnak az e-mailekhez vagy bizalmas vállalati dokumentumokhoz való hozzáféréshez, akár arról, hogy hamis USB-stickeket csatlakoztatnak a munkahelyi laptopjukhoz, mindenféle potenciális veszély leselkedik rájuk az irodán kívül.

Az alkalmazottak által használt eszközök megfelelő hardveres szintű védelmének biztosítása szintén nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy vállalkozás biztonságban maradjon. A legújabb hardverrel működő laptopok és PC-k olyan hatékony biztonsági intézkedésekkel vannak felszerelve, amelyek mind az adatokat, mind az eszközt védik, anélkül hogy lelassítanák a gépet.

Az új eszközök keresésekor kulcsfontosságú, hogy a számítógép védelmét magába a hardverbe építsék be, az operációs rendszer alatti biztonságot kínálva a rendszer védelme érdekében, az erős adatvédelem és a fejlett fenyegetésfelismerő képességek mellett.

A legbiztonságosabb hardverek speciálisan optimalizált felügyeleti technológiát is tartalmaznak, amely lehetővé teszi az illetéktelen munka vagy hozzáférés kiszűrését és leállítását. A rendszergazdák képesek lesznek határozott, de átfogó irányelveket meghatározni, amelyek elvben megállítanak minden nem kívánt vagy veszélyes tevékenységet, ugyanakkor rugalmasan alkalmazkodnak azokhoz a munkavállalókhoz vagy feladatokhoz, akik és amik ezt igénylik. Mivel az online együttműködés népszerűbb, mint valaha, a folyamatos kapcsolatot és interakciót igénylő csapatok számára létfontosságú a folyamatos kapcsolattartás és interakció lehetővé tétele, és ennek biztonságban tartása elengedhetetlen.

A munkavállaló böngészési tevékenységének és a kulcsfontosságú munkafájlokhoz való hozzáférésnek egy bizonyos szintű áttekintése kulcsfontosságú lehet, ha a hibrid munka korában biztonságban akarunk maradni, és ha a munkavállalók úgy hagyják el a vállalatot, hogy nem adják vissza a felszerelésüket az irodába, ez a vállalati életmentő lehet.

Végső soron az a cél, hogy alkalmazottai az irodán kívül is ugyanolyan produktívak és hatékonyak legyenek, mint az irodán belül. A megfelelő informatikai biztonsági irányelvek mindenhol áldásként hathatnak a munkavállalókra, megszüntetve az irodaközpontú korszakban tapasztalt frusztrációkat, ezért fontos meggyőződni arról, hogy a társaság pontosan azt tudja nyújtani, amit kérnek az emberei, miközben biztonságban és védve marad - írja a Techradar.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.