Hirdetés
. Hirdetés

Kiderült, hogy az adatismeret hiánya aláássa az üzleti teljesítményt

|

A Tableau tanulmánya szerint az adatismereti beruházások kézzelfogható üzleti előnyökkel járnak, a szervezetek mégsem képzik megfelelően az alkalmazottakat

Hirdetés

Az adatképzés kulcsfontosságú lehet a munkavállalók megőrzésében, mert közel 80 százalékuk nagyobb valószínűséggel marad olyan vállalatnál, amely adatképzési programokat kínál.

A Tableau, a világ vezető elemzési platformja a Forrester Consulting megbízásából készített új kutatást, amely az adatkészségek szerepét vizsgálja az üzleti eredményekben. A "Building Data Literacy: The Key To Better Decisions, Greater Productivity, And Data-Driven Organizations" (A jobb döntések, a nagyobb termelékenység és az adatvezérelt szervezetek kulcsa) című tanulmány megállapította, hogy az adatokkal kapcsolatos készségek iránti növekvő kereslet ellenére az elégtelen képzés és beruházások hamis biztonságérzetet hagynak az üzleti vezetőknek.

Hirdetés

A globális tanulmányhoz a Forrester 10 országban több mint 2000 vezetőt, döntéshozót és egyéb munkatársat kérdezett meg, akik mindannyian több mint 500 főt foglalkoztató globális vállalatoknál dolgoznak.

A felmérésben részt vevők egyetértenek abban, hogy az adatok és az analitika kulcsfontosságúak a gyorsan változó körülmények között való boldoguláshoz, azaz a döntésekhez, a lehetőségek meglátásához és a változásokban való eligazodáshoz. Ahogy a vállalkozások egyre inkább a digitális környezet felé fordulnak, az adatkezelési ismeretek egyre fontosabbá válnak.

"Az adatok kulcsfontosságú versenyelőnyt jelentenek. Az üzleti siker azon múlik, hogy a szervezeten belül mindenki képzett-e és képessé válik-e arra, hogy az adatokat jobb döntések meghozatalára használja. Az adatok erejének felszabadításához a vállalkozásoknak be kell fektetniük a legfontosabb erőforrásukba - az embereikbe - azáltal, hogy a hagyományos adatközpontú szerepkörökön túl is lehetőséget teremtsenek az adatképzésre és -fejlesztésre"' - mondta Mark Nelson, a Tableau elnök-vezérigazgatója.

Napjainkban a megkérdezett döntéshozók 82 százaléka alapvető adatismeretet vár el az alkalmazottaktól minden osztályon, beleértve a termék, az IT, a HR és az üzemeltetés területét is. Az elvárások pedig csak nőnek. A 2018-as 40 százalékról 2025-re az alkalmazottak közel 70 százalékának várhatóan nagymértékben kell majd adatokat használnia munkája során.

Miközben az üzleti vezetők és a munkavállalók egyetértenek abban, hogy az adatkezelési készségek egyre inkább elengedhetetlenek ahhoz, hogy megértsék a szervezetük által termelt hatalmas mennyiségű adatot, és azok alapján cselekedjenek, ez a tudatosság nem vezet az adatképzésbe való befektetésekhez.

Valójában a döntéshozók közel háromnegyede úgy véli, hogy az alkalmazottaknak saját ad hoc, munkahelyi ismereteken keresztül kell fejleszteniük saját adatkészségeiket, általában a munkatársak segítségével vagy próbálgatással. A szervezetek mindössze 39 százaléka teszi elérhetővé az adatkezelési képzést minden alkalmazott számára, az emberek képzésének feladata általában az osztályvezetőkre hárul vagy a csapatszintekre tolódik.

A döntéshozók meggyőződése és az alkalmazottak valósága közötti szakadék a vállalkozások számára meredek költségeket eredményezhet, de egyben példátlan lehetőséget is jelent. Ahogy a vállalatok gyorsan átállnak a digitális alapú modellekre, a megalapozott meglátások iránti igény csak fokozódni fog. Az adatműveltség - az emberek képessége az adatok megértésére és megfelelő mértékű feldolgozására - ugródeszkát vagy buktatót jelenthet az adatvezérelt szervezet kiépítésében.

"Az adatberuházásaink 96-szoros megtérülését tapasztaltuk. Az adatkultúra inkább egy utazás, mint egy cél. Ünnepeljük a győzelmeket az út mentén, de mindig törekedjünk a fejlődésre.! Az adatok értéke egzisztenciális: a vállalkozásod létezése. Ha nem válsz adatvezérelt vállalkozássá, nem hiszem, hogy 20 év múlva is itt leszel. A hosszú távú érték a létezés - mondta Clive Benford, a Jaguar Land Rover adatkezelési igazgatója.

Még a kis képzési beruházások is növelik az üzleti teljesítményt, az alkalmazottak megtartását és az innovációt. A Forrester megállapította, hogy a formális és informális továbbképzési kezdeményezések egyértelmű előnyökkel járnak a munkavállalók és a vállalkozások számára egyaránt, beleértve a teljesítmény javulását, az ügyfelek és a munkavállalók elégedettségét és a dolgozók megtartását.

A munkáltatók mindenütt nagyra értékelik az adatkezelésben jártas munkavállalókat. Úgy látják, hogy jobb és gyorsabb döntéseket hoznak, miközben termelékenyebbek és innovatívabbak. A munkavállalók egyetértenek: 83 százalékuk úgy véli, hogy jobb döntéseket hoz, 82 százalékuk pedig gyorsabban dönt, ha adatokat használ. A megkérdezett munkavállalók közel 80 százaléka azt állítja, hogy nagyobb valószínűséggel marad olyan vállalatnál, amely kellőképpen képezi és ellátja őket a szükséges adatkezelési készségekkel.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.