Hirdetés
. Hirdetés

Dell - Dolgozzon bárhonnét jobban

|

Bár a modern munkavégzés helytől független modellje új lendületet adott a vállalati innovációnak, sok üzleti és informatikai vezető aggódik amiatt, hogy technológiai képességek terén cégük lemarad a versenyben, derült ki a Dell Technologies felméréséből. A vállalati PC portfólióját frissítő gyártó szerint most bejelentett, új eszközeivel az alkalmazottak minden feladatukat bárhonnét maradéktalanul elvégezhetik.

Hirdetés

Dolgozzunk hibrid vagy hagyományos modellben, otthoni vagy céges irodában, más távoli helyszíneken, vagy teljesen rugalmasan váltogatva mindezek között, a munkavégzés napjainkban mindannyiunk számára másféle lehet. Kivéve egy dolgot, az együttműködést, az egyéni és a csapatmunka hatékonyságát támogató technológiát - amelyben a Dell Technologies jelentése (2023 Innovation Index) szerint a vállalatok túlnyomó többsége jó okkal az innováció hajtóerejét látja.

A februárban közreadott tanulmány alapjául szolgáló felmérés világszerte 45 országban és 14 iparágban 6600 üzleti és technológiai döntéshozó megkérdezésével térképezte fel a vállalatok innovációs érettségét - és a válaszokból ítélve a vezetők technológiai önbizalma nem a legteljesebb. Jóllehet a felmérésben részt vevő vállalatok 86 százaléka aktívan keresi az üzleti innovációs célok eléréséhez szükséges, legjobb technológiákat, a megkérdezettek több mint fele (57 százaléka) mondta, hogy cégük támaszkodhatna fejlettebb technológiára is, ha nem akar lemaradni a versenytársak mögött.

Érvényes ez az adatközponti infrastruktúrától kezdve a felhőalapú megoldásokon át a peremhálózatokig a vállalati informatikai környezet minden területére, beleértve a modern munkavégzés támogatását is. A válaszadók 88 százaléka jelentett ki például, hogy a technológiának köszönhetően a távolról dolgozó munkatársak legalább akkora, vagy még nagyobb lehetőséget kapnak az innovációra, mint a céges irodába bejáró kollégák. Mégis az IT-vezetők mindössze 26 százaléka mondta, hogy cégüknél minden szükséges technológiát megadnak alkalmazottaknak az egyedi igények és preferenciák szerint. Ráadásul az informatikai döntéshozók kevesebb mint fele (45 százaléka) véli csupán, hogy a meglévő technológiával a kollégák bárhonnét biztonságosan végezhetik munkájukat.

Hirdetés

Mindez arra utal, hogy a helytől független munkavégzés lehetővé tétele, a választás megkönnyítése önmagában már kevés. Itt az ideje, hogy a vállalatok a modern munkavégzés tartalmán és minőségén javítsanak, alkalmazottaikat olyan eszközökkel lássák el, amelyekkel eredményesebben, innovatív és fenntartható módon dolgozhatnak, mutatott rá a Dell Technologies.

Videokonferencia-vezérlés tapintással

A rugalmas munkavégzés támogatásához a gyártó új hardver- és szoftvermegoldásokkal frissítette üzleti portfólióját, amelyek a március végi bejelentéstől kezdve május végéig folyamatosan kerülnek piacra. A Latitude és Precision vállalati PC-k új nemzedéke a 13. generációs Intel Core processzorokkal és a Dell Optimizer továbbfejlesztett funkcióival továbbnöveli a számítógépek teljesítményét, miközben tágabb teret enged a munkaélmény intelligens személyre szabásához.

Latitude laptopjait például továbbfejlesztett audiovizuális kollaborációs képességekkel, fenntartható forrásból származó anyagokkal és energiatakarékos mikro-LED technológiás billentyűzettel frissítette a Dell. A csúcsmodell, 14 colos, 2 az 1-ben kialakítású Latitude 9440 - amelynek formatervét az XPS termékcsalád ihlette - olyan különleges újításokkal érkezik, mint az együttműködést segítő, haptikus érintőpad és a mikro-LED háttér-világítású, hézagmentes billentyűzet. Zoom-hívás közben a felhasználók az érintőpadon közvetlenül, kitapinthatóan elérik a mikrofon és a kamera ki- és bekapcsoló gombját, valamint a képernyőmegosztás és a csevegés funkcióját. Még idén elérhetővé válik ugyanez a támogatás Microsoft Teams-megbeszélésekhez is. Az új, rács nélküli billentyűzet háttérvilágítása pedig a gyártó szerint hozzávetőlegesen 75 százalékkal csökkenti az energiafelhasználást, így 3 órával növeli az akkumulátoros üzemidőt.

Sokat utazó szakemberek változatos igényeihez igazodva különböző méretekben és funkciókkal érhetők el a Latitude 7000-es család új, 16:10-es képarányú tagjai. A vékony és ultrakönnyű Latitude 7340/7440 modellek 13 és 14 colos méretben kerülnek forgalomba, 1 kilogramm alatti, illetve kicsivel afeletti tömegükkel a mobilitást segítik. Emellett 5 megapixeles kamerával és 5G-s kommunikációs kapcsolattal is támogatják a helytől független együttműködést.

Nagy teljesítményt és nagyobb képernyőterületet igénylő szakemberek - például építészek, mérnökök, grafikusok és tartalomgyártók - számára a Dell új modellel bővítette mobil munkaállomásainak palettáját. A Precision 5680 a gyártó szerint a világ legkisebb alapterületű 16 colos munkaállomása, amely akár Intel Core i9 (45 W) processzorral, NVIDIA RTX 5000 Ada videokártyával és 64 gigabájtos DDR5 memóriával is konfigurálható. A hatékony munkát 16:10-es arányú, UHD+ PremierColor technológiás, három oldalú InfinityEdge kijelző, gyors és érzékeny visszajelzést adó haptikus érintőpad, négy darab A-osztályú hangszóró, valamint közelség- és környezetifény-érzékelővel ellátott FHD infravörös kamera segíti. A dedikált videokártya nagy teljesítményével arányos hűtéshez a Precision 5680 a gyártó szabadalmaztatott, dupla ellentétes kivezetésű ventilátortechnológiáját kapta.

A Dell emellett a belépő szintű, 3000-es sorozatú mobil munkaállomásoktól kezdve a legnagyobb teljesítményű, 7000-es sorozatú mobil, torony kivitelű és rack szekrénybe szerelhető munkaállomásokig teljes Precision termékcsaládját frissítette. Új funkciókkal gyarapodott a Dell Optimizer szoftvercsomag is, amelynek intelligens felügyeleti képességei a PC-ken túl immár kiterjednek a csatlakoztatott perifériák menedzselésére is. Videokonferencia közben a szoftver például megszünteti a visszhangot, és felugró ablakban figyelmezteti a felhasználót, ha a megbeszélés résztvevői rossz hangminőségben hallják.

Munkaeszköz szolgáltatásként

Termékfejlesztésében a Dell a felhasználói élmény mellett az eszközök felügyelhetőségére és biztonsági funkcióira, valamint fenntarthatóságára összpontosít. A Latitude 9440 és a Precision 5680 gyártása egyaránt alacsony széndioxid-kibocsátással jár, a laptopok gépháza például 75 százalékban újrahasznosított alumíniumot tartalmaz. A Latitude 9440 billentyűsapkái ugyancsak 75 százalékban újrahasznosított műanyagból készülnek, és mezőgazdasági, valamint élelmiszeripari melléktermékekből származó, megújuló műanyagból gyártott alkatrészeket tartalmaznak. Laptopjait a gyártó továbbra is teljes egészében újrahasznosított vagy megújuló forrásból származó csomagolásban szállítja, hálózati tápegységeikben pedig most első ízben újrahasznosított rezet használ. A Dell Optimizer hőkezelő beállításai között a csendes üzemmódot választva a felhasználók is 18 százalékkal csökkenthetik számítógépük energiafogyasztását.

Dolgozzanak bárhonnét az alkalmazottak, alapvetően fontos, hogy a vállalatoknak biztonságossá egyék munkakörnyezetüket. A Dell ezen a téren is új szoftverekkel, szolgáltatásokkal bővítette kínálatát. Mostantól elérhető például a Secured Component Verification (SCV) megoldás felhőalapú változata, amely digitális tanúsítványokkal látja el a PC-k kulcsfontosságú alkatrészeit. A vállalatok így nemcsak azt ellenőrizhetik, hogy a megrendelt gépeket a kívánt konfigurációban kapták-e meg, hanem arról is meggyőződhetnek, hogy azok megőrizték-e integritásukat az ellátási láncban.

A Dell emellett a CrowdStrike felhőalapú platformjával szélesítette SafeGuard and Response portfólióját, így még több szoftvermegoldással segíti a vállalatokat IT környezetük - a végpontok, a felhőalapú munkaterhelések, a felhasználói azonosítók és az adatok - védelmében, a fenyegetések észlelésében, feltárásában és megválaszolásában, valamint a Zero Trust architektúra kiépítésében. A támadásokkal szembeni védelmet erősíti az új Product Success Accelerator (PSX) for Cyber Recovery szolgáltatás is, amely a kritikusan fontos adatokat egy elszigetelt kiberszéfben őrzi az üzletment-folytonosság biztosításához.

Nem utolsósorban a Dell bejelentette az APEX Managed Device Service elérhetőségét is. A kis- és középvállalatok ebben az előfizetéses modellben darabszámra lebontott havidíj ellenében, szolgáltatásként használhatják a gyártó eszközeit, amelyekhez IT-támogatást is kapnak. Legyen szó egyszemélyes vállalkozásról vagy 300 fős üzletről, a vállalatok így mindig annyi gépet használhatnak, amennyire valóban szükségük van - igaz, egyelőre csak az Egyesült Államokban. Online sajtótájékoztatóján a gyártó nem árulta el, hogy a rendkívüli rugalmasságot adó, menedzselt eszközszolgáltatást mikor terjeszti ki további régiókra. Mindenesetre, ha figyelembe vesszük azt is, hogy az új üzleti PC-k a Dell Cloud Client Workspace szoftverével is használhatók, akkor elég jó képet alkothatunk arról, hogy az vállalatok miként alakíthatnak ki egy szolgáltatásalapú munkakörnyezetet a modern munkavégzés hathatós és biztonságos támogatásához.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.