Hirdetés
. Hirdetés

NISZ - új időszámítás kezdődött - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2023. január 13-ai lapszámának online változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, a távmunkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára nehézségeket okoznak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

Ízelítő a tartalomból:

4 Szűcs György - A mesterséges intelligencia üzleti alkalmazásának történelme
Hogyan és honnan indult el az a fajta mesterséges intelligencia, amely a mindennapi életünket körül veszi?

5 NISZ - Új időszámítás kezdődött
Interjú Dr. Kovács Zoltánnal, a NISZ Zrt. vezérigazgatójával, aki egy kihívásokkal teli időszakban vette át az állami vállalat vezetését.

9 Dell Technologies - Újévi fogadalmak CIO-knak
A mesterséges intelligenciától kezdve a peremhálózatokon és a felhőkön át a kibervédelmi rendszerekig és a kvantumszámítógépekig digitális világunk még nagyobb sebességre kapcsol 2023-ban - a tovább gyorsuló innováció azonban nemcsak új lehetőségeket teremt, hanem új kihívásokkal is szembesíti a vállalatokat, mutat rá a Dell Technologies idei trendelőrejelzésében. Prognózisában a szállító ezért gyakorlati tanácsokat is ad az IT-vezetőknek a nem halogatható döntések meghozásához.

12 Igényes oktatás, összefogás az iparral
Az új tanterv, a változó felvételi követelmények, az új szintre emelt vállalati együttműködések fő célja, hogy a nehezedő gazdasági helyzetben is egyre több piacképes tudással rendelkező fiatal szakember kerüljön ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karáról.

14 IBM - Helyzet a felhőben
Sokkal nagyobb előnyökhöz jutnak a hibrid felhőt a digitális átalakulás további mozgatórugóival kombináló vállalatok, mint egyedül felhőre építő versenytársaik, állapította meg az IBM. Jelentésében a szállító ezért tanácsokat is megfogalmazott a valódi eredményeket hozó, átlátható és pontos felhőtranszformáció megtervezéséhez és megvalósításához.

16 Opten: Sokrétű hatások a cégvilágban
Kismértékben, de tovább folytatódott a cégek számának növekedése 2022-ben, annak ellenére, hogy a megszűnt cégek száma az előző évhez képest közel 50%-kal emelkedett. A megszűnésen belül a kényszertörlési eljárással megszűnt cégek domináltak, a részesedésük 44% volt. Az év utolsó harmadát az új felszámolási eljárások számának drasztikus növekedése jellemezte.

18 Microsoft - Kritikus infrastruktúra a célkeresztben
Súlyos sérülékenységeket talált a legelterjedtebb ipari vezérlők háromnegyedében - figyelmeztet legfrissebb biztonsági jelentésében a Microsoft. Az informatikai és a műveleti technológia összefonódásával rohamosan növekszik a kritikus infrastruktúrák támadhatósága, de a dolgok internetére épülő környezetek zero trust védelmét a vállalatoknak nem IoT-specifikus intézkedésekkel kell kezdeniük.

20 "Mi meg tudjuk szólítani azokat a cégeket is, akik más konferenciára nem mennek el"
Miklovicz Norberttel, a Magyar Marketing Fesztivál alapító-főszervezőjével beszélgettünk.

22 A fintech bevonja a nőket a pénzügyi világba
Mai fejjel érdekes belegondolni abba, hogy csak kicsivel több mint száz éve beszélhetünk érdemben a női munkavállalásról. Azonban, amikor elénk kerülnek egyes területek adatai a női reprezentációról, rájöhetünk, hogy valóban csak a nemi egyenlőség felé vezető út elejénél tartunk. Nincs ez másképp a pénzügyi szektorban sem.

23 Szakmai konferenciával indul a Neumann 120 emlékév
A Neumann Társaság az emlékév nyitórendezvényét 2023. január 18-án rendezi meg, a Magyar Informatika Napjához kapcsolódóan, sajtótájékoztatóval, koszorúzással és szakmai konferenciával, melyre minden érdeklődőt nagy szeretettel vár az Óbudai Egyetem Bécsi úti campusán (Bp. III., Bécsi út 96/B).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.