Hirdetés
. Hirdetés

Red Hat - Hibrid felhő egységes rálátással

|

Prediktív analitikai képességekkel bővítette menedzselt felügyeleti szolgáltatását a Red Hat, amelyeket a vállalatok meglévő IT-munkafolyamataikba integrálhatnak a nyílt, hibrid felhős környezetek könnyebb üzemeltetéséhez. A szállító konténerplatformja skálázást segítő biztonsági és megfelelési funkciókkal gyarapodott.

Hirdetés

Miközben a vállalatok egyre több felhőalapú megoldást és új platformot vezetnek be, a hibrid felhős környezetek fejlesztéséért és üzemeltetéséért felelő csapatok mind több, különböző felügyeleti eszközből kapnak értesítéseket. A felaprózott információáradat áttekintésével egyre nehezebben boldoguló szakemberek figyelme előbb-utóbb alábbhagy, így növekszik annak kockázata is, hogy kritikus problémák felett siklanak át.

DevSecOps eszközeiktől a vállalatok nem véletlenül a telepítések megkönnyítését, a munkafolyamatok felgyorsítását és a sérülékenységek priorizálását várják a leginkább, állapította meg az IDC múlt év végi felmérésében (DevSecOps Adoption, Techniques, and Tools Survey), amelyben a megkérdezettek harmada (33-30 százaléka) ezeket a funkciókat emelte ki első helyen. Válaszaik is jelzik, hogy az informatikai környezet fejlesztésén dolgozó csapatok a meglévő IT-munkafolyamatokba építhető megoldásokat keresnek, amelyek nagyobb rálátást adnak, és pontos információkkal, többek között a kockázatok csökkentésében is használható eredményekkel szolgálnak, mutatott rá az elemző.

Insights prediktív analitikai megoldását a Red Hat - a korábban bejelentett Splunk-integrációt követően - tavaly decemberben ezért a ServiceNow és a Slack platformokkal is összekapcsolta. A menedzselt szolgáltatásként használható Red Hat Insights analitikai képességeit a vállalatok így közvetlenül a hibajegy- és munkafolyamat-kezelő rendszereikből érhetik el. Az IT-csapatok már meglévő eszközeikkel kapnak nagyobb rálátást olyan alapvető technológiák működésére, mint a Red Hat OpenShift és a Red Hat Enterprise Linux, könnyebben azonosíthatják és kezelhetik a kockázatokat, és növelhetik a hibrid felhős környezetek biztonságát.

Hirdetés

Az integrációk révén a vállalatok gyorsabban bevezethetik a prediktív analitikai képességeket, amelyekkel hamarabb felismerhetik és hibamegelőző módon orvosolhatják a lehetséges szoftverbiztonsági és konfigurációs problémákat. A kibontakozó kockázatokra utaló értesítéseket az IT-csapatok ugyanis azonnal az üzleti döntéshozók elé tárhatják, így a problémák elkerüléséhez szükséges lépéseket is megtehetik, még mielőtt azok leálláshoz, klaszterhibákhoz vagy a frissítések elakadásához vezetnének.

- Kiterjedt hibrid felhős környezetekben a sikeres felügyelet kulcsa a gyorsaság, a rálátás és a rugalmasság - mondta Brent Midwood, a Red Hat termékmenedzsment-igazgatója. - Az Insights képességeit meglévő IT-folyamataikba integráló és napi szinten használó vállalatok csökkenthetik a bonyolultságot és gyorsabban cselekedhetnek. Legyen szó a harmadik féltől származó alkalmazásokból érkező riasztások vagy az IT-infrastruktúra megbízható működését veszélyeztető fenyegetések jobb áttekintéséről, az Insights és a meglévő eszközök összekapcsolásával a biztonsági és üzemeltetési kockázatok éber észleléséhez és hatékony csökkentéséhez segítjük a szervezeteket.

Biztonság és megfelelés konténerekben

Idén februárban a Red Hat OpenShift konténerplatformját is új biztonsági és megfelelési funkciókkal bővítette, amelyek a most kibocsátott, 4.12-es verzióban érhetők el a hibrid felhős munkaterhelések hatékony és biztonságos méretezéséhez. A szállító előrejelzése (2023 Global Tech Outlook) szerint a biztonság továbbra is az első számú prioritás marad az IT-beruházások terén a világ minden térségében és szinte minden iparágban. Az alapul szolgáló felmérésben megkérdezett vállalatok 44 százaléka a három legfontosabb prioritás közé sorolta a biztonságot, amely összességében nyolccal több pontot kapott, mint a lista második helyén befutó felhőinfrastruktúra-fejlesztés. Ugyanebben a felmérésben a válaszadók egyébként a digitális átalakulás prioritásai között a biztonságot az innovációnál is előbbre sorolták.

A biztonság részben azért szerepel folyamatosan a legfontosabb IT-vezetői teendők között, mert a vele összefüggő aggodalmak és kockázatok a hibrid felhős fejlesztéseket és innovációt is hátráltathatják. Digitális transzformációjukhoz ezért a vállalatoknak a szoftverbiztonság megközelítését is át kell alakítaniuk, a felhőalapú megoldások bevezetését integrált biztonsági és megfelelési képességeket felvonultató megoldásokkal szükséges támogatniuk.

A Kubernetes 1.25-re épülő Red Hat OpenShift 4.12 friss funkcióival a kockázatok kezelésében és a megfelelési követelmények teljesítésében segíti a vállalatokat a mind összetettebbé váló informatikai környezetekben. A konténerplatform 4.12-es verziója a Compliance Operator továbbfejlesztésén túl például három új műveleti eszközt is ad a munkaterhelések következetes felügyeletéhez a házon belüli adatközponttól kezdve a felhőn át a peremhálózatig. Az OpenShift emellett a dinamikusan változó technológiai követelmények teljesítéséhez is nagyobb rugalmasságot biztosít, a Microsoft Azure felhőjében például már Arm-alapú virtuális gépeken is bevezethető, ügynök-alapú telepítője pedig a szétkapcsolt, illetve korlátozott hardver erőforrással rendelkező peremhálózati környezetekben is megkönnyíti, ismételhetővé és skálázhatóvá teszi a klaszterek telepítését.

Felhőválasztás szabadon

A hibrid környezetek további térnyerését és bonyolultságuk növekedését valószínűsíti a Gartner előrejelzése (Forecast: Public Cloud Services, Worldwide, 2020-2026, 4Q22 Update) is. Az elemző szerint a vállalatok gyorsuló ütemben vezetnek be nyilvános felhőszolgáltatásokat, amelyek piaca idén világszinten 18,5 százalékkal, az előrejelzési időszak végéig pedig évente átlagosan 19,6 százalékkal bővülhet. Mindebből következik, hogy a szervezeteknek a felhőszolgáltatók és a felhőkörnyezeteket alátámasztó operációs rendszerek tekintetében egyaránt a választás nagyobb szabadságára - rugalmasságot adó, szélesebb támogatásra - lesz szükségük.

A Red Hat ennek érdekében az elmúlt pár hétben több nagy felhőszolgáltatóval is kibővítette meglévő együttműködését. Január végétől a vállalatok például a az Oracle felhő-infrastruktúráján (OCI) támogatott operációs rendszerként használhatják a Red Hat Enterprise Linuxot üzletkritikus alkalmazásaik felhőbe viteléhez és digitális átalakításához. Az OCI rugalmas virtuális gépeinek tanúsított konfigurációi a már eleve Red Hat Enterprise Linux operációs rendszeren futó munkaterhelések migrálását is megkönnyítik a kockázatok csökkentésével.

Kiindulásképp az OCI virtuális gépek legfrissebb, AMD, Intel és Arm processzorokat használó konfigurációi kaptak Red Hat Enterprise Linux-tanúsítást. A virtuális gépek processzoronként 1-80 magot, valamint 1 és 1024 gigabájt között bővíthető memóriát kínálnak, és processzoronként skálázhatók, a vállalatok így jobban optimalizálhatják az ár és a teljesítmény arányát, az esetleg felmerülő problémák megoldásához pedig a Red Hat és az Oracle támogató szolgáltatását egyaránt igénybe vehetik. A két szállító tervezi, hogy a jövőben további termékekre és munkaterhelésekre is kiterjeszti rugalmasságot növelő támogatását.

Február elején a Red Hat és az SAP is régóta fennálló együttműködésének bővítését jelentette be. A német szoftvercég házon belüli IT környezetének egy részét, valamint SAP Enterprise Cloud szolgáltatásait Red Hat Enterprise Linux platformra migrálja, hogy ügyfeleinek változó üzleti és informatikai igényeit még rugalmasabban szolgálhassa ki. A migrációs ütemterv részeként a szoftvercég RISE with SAP felhőalapú vállalatirányítási megoldásának minden új bevezetéséhez is preferált operációs rendszerként ajánlja a Red Hat Enterprise Linuxot.

A Red Hat ezzel egy időben adta hírül, hogy Ansible Automation Platformját a Google Cloudban is elérhetővé teszi. Az IT-automatizációs platformot a vállalatok a Google Cloud Marketplace kínálatából egyszerűen letölthetik és telepíthetik. Informatikai környezetükkel eleve integrált, használatra kész megoldást kapnak így, amelyet különösebb betanulás nélkül, egységesen és rugalmasan használhatnak a felhőtől kezdve a saját adatközpontjukon át a peremhálózatig.

A többféle felhőt használó és támogató vállalatok IT-csapatai a bonyolultságot és az oktatással járó költségeket könnyen kezelhető automatizációs megoldásokkal igyekeznek csökkenteni, amelyeket minden környezetben egységesen használhatnak, mutatott rá jelentésében (Worldwide Intelligent CloudOps Software Forecast, 2022-2026) az IDC is. Az elemző szerint a következő időszakban ezért a felhő erőforrásait programozható, automatizálható infrastruktúraként kínáló szállítók számíthatnak piaci részesedésük növekedésére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.