Hirdetés
. Hirdetés

A Google mostantól fütyül az egyetemi diplomára

|

Az IT-óriás saját képzést indít, ahol fél év alatt olyan bizonyítványt lehet szerezni, ami bőven elegendő a cégnél meghirdetett állások betöltésére. De hasonló képzésben gondolkodik a Microsoft is.

Hirdetés

"Kisfiam, irány az egyetem, anélkül sosem lesz zsíros állásod olyan multiknál, mint a Google!" - nos, aki hallott már efféle jótanácsot, most kissé megkavarjuk, ugyanis épp a Google döntött úgy, hogy a hozzájuk érkező pályakezdők esetében fontosabbnak tartja a teljesen célzott, szakirányú képzést a még mindig túl általános képesítést adó egyetemi papír helyett. Ezzel persze nem mondjuk azt, hogy az egyetem koncepciója túlhaladott, de tény, hogy az új koncepció nagyon újszerű.

Hirdetés

A Google hathónapos képzési programokat indít adatelemzés, projektkezelés és UX tervezés támakörökben, és akik sikerrel elvégzik a kurzust, olyan Google Learning Certificate névre hallgató bizonyítványt kapnak, amit a cég a nála elhelyezkedni szándékozók esetében az egyetemi diplomával egyenértékűnek tekint. A képzés díja havi 49 dollár, de a cég százezer rászoruló számára ösztöndíjat is biztosít, valamint tízmillió dollárt szán olyan segélyekre, amelyeket nők, háborús veteránok és hátrányos helyzetű amerikaiak vehetnek igénybe.

Az egyetemi képzést kiváltó gyorstalpaló további sajátossága, hogy a jelentkezőktől nem igényel semmiféle előzetes felsőoktatási kreditet, vagyis a jelek szerint a Google úgy döntött, teljesen a saját kezébe veszi leendő dolgozóinak oktatását.

Ezzel ráadásul nincs egyedül az IT-óriások közt. A Google bejelentését megelőzően nem sokkal a Microsoft indított az egész világra kiterjedő kezdeményezést, amely mintegy 25 millió tanulni vágyó tudását igyekszik fejleszteni. A Microsoft azokat szeretné digitális szakismeretekkel felvértezni, akik elvesztették az állásukat, illetve nehéz körülmények között élnek. A Microsoft közleménye is kiemeli a nők és a kisebbségek támogatását. A cég a  LinkedIn, a GitHub és saját forrásait kombinálva Microsoft Certification-öket fog a képzésben résztvevőknek kiadni, és emellett 20 millió dollár támogatást nyújt a non-profit szervezeteknek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.