Hirdetés
. Hirdetés

A távmunka növeli a szakértelmi szakadékot

|

A készséghiány növekedésével a vállalatnak ezek a lehetőségeik maradtak.

Hirdetés

A Pluralsight több mint 600 technológiai vezető és szakember körében végzett felmérése szerint az alkalmazottak technikai készségei között egyre nagyobb a szakadék, mivel egyre több alkalmazott dolgozik otthonról. Tízből négynél találtak nagyobb hiányosságokat a kiberbiztonság és a felhőalapú számítástechnika területén.

A képzettségi szint emelése azonban kihívást jelent a vezetőknek. A munkavállalók szerint a túlzott elfoglaltság, a költségvetési korlátok és a zavaró környezet akadályozza a készségeik fejlesztésére irányuló erőfeszítéseket.

A munkáltatók olyan eszközökbe fektetnek be, amelyek megkönnyítik a továbbképzést, de ezeket a munkavállalók nem mindig használják. Bár a szervezetek 62 százaléka kínál online technológiai készségfejlesztést, a munkavállalóknak csak a fele használta ezt az erőforrást az elmúlt 12 hónapban. A munkáltatók közel fele (47 százalék) befektetett virtuális, oktató által vezetett képzésbe, de csak minden harmadik alkalmazott használta ki ezeket.

Hirdetés

A készséghiány növekedésével a vállalatnak a következő lehetőségei vannak: szakképzett tehetségeket felvenni vagy a jelenlegi alkalmazottakat továbbképezni. A szűkülő munkaerőpiac az utóbbi lehetőséget teszi vonzóbbá.

A Global Knowledge 2020 novemberében kiadott jelentése szerint Észak-Amerikában 10-ből nyolc vezetőt zavar az informatikai készséghiány. De a munkavállalók viselik a fő terhet. A megnövekedett stressz és a minőségi célkitűzések teljesítésének nehézségei a készséghiány két legfontosabb hatása a szervezetekre.

A vállalatok a készséghiányt a meglévő alkalmazottak üzleti szempontból kritikus készségek oktatásával hidalhatják át. A meglévő munkaerőnek már vannak az üzleti ismeretei, és csak fel kell frissíteni az új technikai készségeket.

A szállítók a segítségükre sietnek. Az olyan felhőóriások, mint az AWS, a Google és a Microsoft ingyenes felhőképzési és tanúsítási programokat kínálnak, hogy a vállalkozások segítsenek a munkavállalóknak a legújabb készségek elsajátításában. A bootcampek, a felsőoktatás támogatása és más, akár házon belüli, akár kihelyezett programok is nyújtanak támogatást.

Még ha egy szervezet úgy is dönt, hogy friss jelölteket vesz fel a készséghiányok áthidalására, a képlékeny jelöltek, akiket a szervezet továbbképezhet, segíthetnek az üzleti igények következetes kielégítésében, sőt új lehetőségeket kínálnak a nem hagyományos tehetségeknek.

A gyakornoki és tanulószerződések például egyszerre képeznek ki feltörekvő szakembereket, és tesztelik a vállalatnál teljes munkaidőben foglalkoztatott jelölteket. A programok megoldják a készséghiányt és bővítik a tehetségállományt. A munkáltatók a főiskolai végzettséget nem szerzett, továbbképzésre váró jelölteket vagy börtönviselteket is megkereshetnek, akik a technológiai területen szeretnének elhelyezkedni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.