Hirdetés
. Hirdetés

Béremelésben részesülnek a Szegedi Tudományegyetem munkavállalói

|

A felsőoktatásban dolgozó tanárok 42 százalékos alapbéremelésben részesültek.

Hirdetés

Béremelésben részesülnek a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) oktatói, tudományos kutatói és tanárai, valamint egészségügyi szakdolgozói és a funkcionális területeken dolgozó munkavállalói.

A közlemény szerint az oktatói, kutatói, tanári bértábla visszamenőleg január 1-jétől érvényes, az egészségügyi szakdolgozói béremelés március 1-jétől lép életbe.

Az új bértábla bevezetésének célja az oktatói, kutatói pálya vonzóbbá tétele mellett a felzárkózás a más ágazatokban megvalósult béremeléshez. Az oktatói és a funkcionális területeken dolgozók bérének emelését az egyetem saját forrásból biztosítja, míg a béremelés másik része kormányzati finanszírozással valósul meg.

Az SZTE az oktatók, tudományos kutatók és tanárok jelentős mértékű béremeléséről döntött. A bértábla emelése minimum 10 százalékkal, de legalább a pedagógus I. illetményhez tartozó összegre - 538 ezer forintra - történt, emellett differenciálta a habilitáció meglététől függően az egyetemi docensi és a főiskolai tanári munkakört. A tanársegédek alapbére 42, az adjunktusoké 28, a habilitált docenseké és az egyetemi tanároké 25 százalékkal nőtt. A kutatók alapbéremelése némileg kisebb százalékos. A felsőoktatásban dolgozó tanárok 42 százalékos alapbéremelésben részesültek.

Hirdetés

Szintén januártól az SZTE funkcionális területein dolgozó támogató tevékenységet ellátó munkavállalói átlagosan 10 százalékos béremelésben részesülnek. A béremelés érinti az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ nem egészségügyi szolgálati jogviszonyban foglalkoztatott munkavállalóit is.

Az egészségügyi szakdolgozók március 1-jétől átlagosan 18 százalékos béremelésben részesülnek. Az új szakdolgozói előmeneteli rendszerrel az SZTE új - a szakmában eltöltött időt és a szakképzettséget is figyelembe vevő - bérstruktúrát alakított ki, amely a jogszabályi keretek közt a belügyminiszter ajánlásával is összhangban van, ezen túl megteremt egy átlátható, méltányos és kiszámítható juttatási rendszert.

Az SZTE munkáltatóként elkötelezett abban, hogy a legértékesebb erőforrásai, azaz a munkavállalói jólétét a rendelkezésre álló források keretei közt biztosítsa. Ennek egyik eszköze az egyetemi modellváltás által lehetővé tett béremelés, emellett pedig még számos intézkedéssel, programmal igyekszik vonzóvá tenni az egyetemi karriert - áll a közleményben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.