Hirdetés
. Hirdetés

Így szoríthatók finoman eredményre az irodától távol dolgozó csapatok

|

Fontos meghallgatni a csapat véleményét.

Hirdetés

Az utóbbi időben rengeteg tanácsot hallani arról, hogy mitől lesznek sikeresek a távoli munkahelyeken dolgozó csapatok. Bár a konkrét javaslatok eltérőek, a legtöbben egyetértenek abban, hogy az eredményekre való összpontosítás a virtuális irodák működésének kulcsa. De ezt könnyebb mondani, mint megtenni.

A mindennapos munka megnehezítheti, hogy az ember ne lásson túl a feladaton. Arról nem is beszélve, hogy a siker a szervezet minden részlegénél és egyénénél másképp néz ki. Egyesek - például az értékesítési és marketingcsapat tagjai - könnyen kapcsolatot tudnak teremteni a feladataik és a végeredmény között. Mások számára az összefüggés nem ennyire nyilvánvaló.

Hirdetés

Szerencsére a megoldás egyszerű. A kulcsfontosságú mérőszámok heti eredménykártyán történő rögzítésének szokásával a távoli csapatok is megkaphatják a szükséges információkat, hogy a stratégiai eredményekre összpontosíthassanak - írja az Inc. magazin.

A legtöbb vezető túlságosan jól tudja, milyen könnyű elveszni a vállalkozás rendelkezésére álló adatpontok sokaságában. Ahhoz azonban, hogy a heti eredménykártyája működjön, meg kell győződnie arról, hogy amit mér, az számít. A legjobb kiindulópont a stratégiai célokkal kezdeni. Onnan visszafelé haladva kell kiválasztani azokat a KPI-ket, amelyek azt mérik, hogy az egyes részlegek hogyan járulnak hozzá ezekhez a célkitűzésekhez.

Ahhoz, hogy ez sikerüljön, lehet, hogy többször is végig kell ismételni ezt a folyamatot, azon mérőszámok meghatározásához, amelyek a legjobban működnek. Fontos meghallgatni a csapat véleményét, illeve menet közben tanulni és kiigazítani.

Az eredménykártyák a szervezet teljesítményének pillanatfelvételei. Egy pillantással látni kell a legfontosabb elemeket. Nem az a céljuk, hogy a vállalkozás működtetéséhez szükséges mérőszámok átfogó gyűjteménye legyen. Ha az eredménykártyák rendszere bonyolulttá válik, könnyen el lehet veszni a sűrűjében. A heti eredménykártyák feladata az, hogy a napi célokat a nagy stratégiai célokhoz kösse. Ez csak úgy érhető el, ha a KPI-k listája egyszerű.

Lehet persze, hogy az egyes csapatoknak szükségük van a mérőszámok alaposabb listájára a napi döntéshozatalhoz. Rengeteg olyan alkalom adódik, amikor mélyen bele kell merülni az adatokba egy kihívás megoldásához. Mégis, a legjobb, ha a heti eredménytáblázat megmarad egyszerűnek, és vezet a további vizsgálatot igénylő területekhez.

Az, hogy a heti eredménytábla működni fog-e a távoli csapatok számára, teljes mértékben attól függ, hogy a cég hajlandó-e azt az üzleti és vállalati kultúra alapvető részeként elfogadni.

Mint minden eszköz, a heti eredménytábla is csak akkor működik, ha helyesen használják. Aki úgy döntött, hogy időt és energiát fektet a távolból doolgozó csapat számára az eredménykártyás rendszer kidolgozásásra, győződjék meg róla, hogy szilárd folyamatot követ. Akkor biztos, hogy sikerrel jár - írja az Inc.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.