Hirdetés
. Hirdetés

Kirúgja a nemi erőszakkal vádolt menedzserét az Alibaba

|

Az áldozat az esetet jelentette a vállalat humánerőforrás osztályának és kérte főnöke kirúgását, a HR bár meghallgatta, de további lépéseket nem tett.

Hirdetés

A kínai technológiai óriáscég elbocsátja a nemi erőszakkal vádolt menedzserét, sőt a cég alkalmazottainak küldött levélben Daniel Zsang vezérigazgató közölte, hogy két másik vezető, akik történetesen HR-esek voltak, szintén nem dolgoznak majd a cégnél, mivel lemondtak, miután kiderült, nem tettek lépéseket az ügy miatt - írta a BBC.

Az Alibaba maximálisan együttműködik a rendőrséggel, miután egy női dolgozója azt állította, hogy férfi főnöke megerőszakolta őt egy szállodai szobában, miközben eszméletlen volt egy "részeg éjszaka" után.

A nemi erőszakkal vádolt vezető elismerte, hogy "voltak intim cselekmények", miközben a nő "részeg volt". A férfit örökre kizárja a vállalat, és azt, hogy nemi erőszakot vagy törvénybe ütköző szeméremsértést követett-e el, a bűnüldöző szervek fogják megállapítani.

Az Alibaba felelősséget vállal az áldozatért: "Mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy gondoskodjunk róla".

A nő beszámolója az esetről, amelyet egy tizenegy oldalas dokumentumban tettek közzé, közösségi média-vihart váltott ki a kínai Twitter-szerű platformon, a Weibón.

Hirdetés

A nő azt állította, hogy a menedzsere kényszerítette, hogy az Alibaba Hangcsouban található központjától mintegy 900 kilométerre fekvő Jinan városába utazzon egy ügyféllel való találkozóra. A nő azzal vádolta a feletteseit, hogy folyamatosan rendelték az italokat és arra utasították, vacsora közben alkoholt igyon a munkatársakkal.

Állítása szerint július 27-én este a férfi megcsókolta őt. Ezután már csak arra emlékszik, hogy másnap a szállodai szobájában ébredt fel ruha nélkül, és nem emlékezett az előző éjszakára. Ekkor megszerezte a biztonsági kamera felvételeit, amelyeken látszik, hogy a menedzsere az este folyamán négyszer ment be a szobájába. Az áldozat az esetet jelentette az Alibaba humánerőforrás (HR) osztályának és a felső vezetésnek, és kérte főnöke kirúgását. Elmondása szerint a humánerőforrás kezdetben beleegyezett a kérésbe, de további lépéseket nem tett. "Racionálisak voltak, de hiányzott belőlük az empátia és a törődés. Ugyanakkor hiányzott a vészhelyzeti reagálási rendszer, és súlyos hibás döntést hoztak" - tette hozzá.

Az Alibaba az alkalmazottaknak írt feljegyzésében azt írta, hogy "határozottan ellenzi az erőltetett ivási kultúrát".

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.