Hirdetés
. Hirdetés

Nem maradt elnök nélkül az NHH - kinevezték az új vezetőt

|

Egyes sajtóorgánumok tudni vélték, hogy a Nemzeti Hírközlési Hatóság az országgyűlési választásokig már biztosan elnök nélkül marad, miután Pataki Dániel távozását január 31-ével elfogadta a miniszterelnök, a mai napon mégis megérkezett a bejelentés: hétfőtől új vezető irányítja az NHH-t.

Hirdetés

Bajnai Gordon miniszterelnök a távozó Pataki Dániel utódjának a 2004 óta az NHH tagjaként, 2006 ősze óta pedig az NHH Tanácsának alelnökeként dolgozó dr. Rozgonyi Krisztinát (képünkön) kérte fel a feladatra, akit azonban nem 5 évre, hanem csak a január 31-ével távozó elnök megbízatási idejének végéig terjedő időre nevezett ki, így elnöki megbízatása 2013. december 31-ig szól.

Pataki Dániel december 22-én jelentette be távozását.  Döntését az európai hírközlés-szabályozás megújításának lezárásával, illetve az ezekkel kapcsolatos személyes megbízatásainak sikeres befejezésével indokolta, mindez azonban nem kis meglepetést keltett, mivel mandátumából még 4 év lett volna hátra.

dr. Rozgonyi Kirsztina
Dr. Rozgonyi Krisztina (képünkön) a kinevezését követően közölte: ?célom, hogy az NHH irányításom alatt megőrizze szakmai függetlenségét, hírnevét és továbbra is az egyik példamutató intézménye maradjon a magyarországi szabályozói szektornak. Folytatjuk a digitális átállás irányítását, az újgenerációs hálózatok valamint szolgáltatások piacra lépését és elterjedését célzó szabályozási gyakorlat kialakítását, de mindezek mellett egyre nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni az általunk szabályozott területeken a tudatos fogyasztás feltételeinek kialakítására".

Az új elnök a József Attila Tudományegyetemen folytatott tanulmányai után az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán diplomázott, majd az ELTE Bölcsészettudományi Kar média szakán szerzett diplomát. Felsőfokon beszél angolul és németül. Az új elnök az NHH honlapján lévő életrajza szerint a szerzői jog, a médiajog és az internettel kapcsolatos jogviszonyok elismert szakembere. 1997 és 2003 között jogi tanácsadóként, illetve szakértőként vett részt a Matáv Rt. (a mostani Magyar Telekom), az ORTT, a Budapesti Műszaki Egyetem Informatikai Központ, a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete, az Antenna Multimédia Rt. és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium különböző projektjeiben, valamint az Országgyűlés Kulturális és Oktatási Bizottságának tanácsadója volt. 2006-ban munkája elismeréseként Magyar Informatikáért szakmai érmet kapott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.