Hirdetés
. Hirdetés

Új vezető, új irányok a Montanánál

|

Vadász Pál továbbra is maradt a cég élén, de január óta új, az operatív irányításért felelős ügyvezetővel bővült a magyar Montana Tudásmenedzsment Kft. vezetése. A cég több újdonsággal is készül a piacon, és külföldön is erősíteni próbál.

Hirdetés

Preklet István (forrás: Montana.hu)
Preklet István (forrás: Montana.hu)

Szűk körű sajtóbeszélgetés alkalmával mutatkozott be tegnap XI. kerületi székházában a Montana Tudásmenedzsment Kft. új ügyvezetője. Preklet István (képünkön) még 2011-ben, műszaki igazgatóként csatlakozott a céghez, ám január 2-ától ügyvezető igazgatóként dolgozik a cégnél. Vadász Pál inkább a külföldi terjeszkedésre koncentrál majd, Preklet pedig a napi, operatív feladatokért felel.

A beszélgetésen elhangzott, hogy a cégnél belső szervezeti átalakítások is történtek, így nem vettek fel Preklet helyére új műszaki igazgatót, hanem az eddigi mátrixszerű struktúra helyett áttértek a divízionális jellegű működésre, ami jobban támogatja a vállalat által nyújtott speciális szolgáltatások értékesítését. 

Preklet egyébként a Montana előtt 12 éven át SAP területen dolgozott projektvezetőként, üzletágvezetőként, igazgatóként a Unitis (SNT)-nél, IDS Scheer Magyarországnál és az ABC Consultingnál.  Zöldmezős bevezetéstől kezdve verzióváltáson és supporton át kiemelt fontosságú projektek kulcsrakész átadásáig minden területen kipróbálta magát. Tanácsadói múltjából adódóan a jövőben kiemelt célja a tanácsadási üzletág hathatóság támogatása, továbbá a cég újra pozicionálása  és a saját termékek exportjának előkészítése.

További személyi változás, hogy csatlakozott a vállalathoz Jáger Andrea, aki marketing tanácsadóként a cég marketing és pr tevékenységét koordinálja. Az ő feladata lesz a kommunikáció mellett a Montana termékeinek osztrák és német piacra való bevezetése is. Jáger marketing szakos közgazdászként tizennegyedik éve dolgozik IT- és szolgáltatás marketing területen. A Montana előtt hasonló területen dolgozott a Qualysoft Csoportnál, valamint a T-Systemsnél.

A cég külkereskedelmi tevékenységének erősítésére utal egy új külkertanácsadó kinevezése is Molnár János személyében. Az ő feladata az Orosz Föderációba és az Ukrajnába irányuló export lehetőségének feltérképezése, a Montana saját termékeinek bevezetése az orosz piacra. Molnár Rigában szerezte diplomáját, anyanyelvi szinten beszél oroszul. 11 éven át dolgozott a HP Magyarországnál kereskedelmi területen, majd 2008-ban megoldás értékesítési vezetőként váltott az Aeroplex kereskedelmi igazgatói székébe. 

A sajtóbeszélgetésen egyébként elhangzott, hogy a cég több új innovatív megoldással készül az idei évre. Ilyen például egy olyan kamerás rendszer, ami lehetővé teszi egy bankban vagy egy repülőtéren a gyanús mozgások kiszűrését, és riasztások beküldését. Ha például a kamerarendszer azt érzékeli, hogy az emberek a földön fekszenek, vagy többen is feltartják a kezüket, vélelmezhető, hogy bankrablás van. A rendszer arra is képes, hogy ha a pénztáros nem számolja át a kiadott pénzt, szintén figyelmeztesse a biztonsági szolgálatot, ahogy akkor is, ha valaki símaszkban lép be az ügyféltérbe.  A rendszert az MKB Bank néhány fiókjában kezdik el tesztelni.

Hasonlóan innovatív megoldásuk a telefonos ügyfélszolgálatokat segítő hangfelismerő szövegbányászati megoldás. Ha például egy betelefonáló vodafone-os ügyfél a beszélgetés során kimondja, hogy iPhone vagy Galaxy, akkor rögtön a készülék műszaki adatlapját, illetve a kapcsolódó termékakciókat kínálja fel az ügyfélszolgálatosok számítógépe. A hangfelismerős rendszer működését egy látványos videó segítségével szemléltették is, a kamerás rendszer működését pedig kérésünkre a későbbiekben szemléltetik majd. Ezeket az innovációkat egyébként különböző uniós pályázati források felhasználásával fejleszti a cég, és hamarosan konkrét termék lehet belőlük.

Az új innovációkra nem titkoltan azért is szüksége van az 1989-ben alapított, 110 főt foglalkoztató cégnek, mert a hazai államigazgatásból származó bevételek megcsappanása miatt egyre nagyobb fókuszt kell helyezniük a magánszférára, hogy biztosítani tudják bevételeiket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.