Hirdetés
. Hirdetés

Újabb 3 évre Laufer Tamás az IVSZ elnöke

|

Május 9-én tartotta az IVSZ idei közgyűlését, melyen 76 szavazattal újra Laufer Tamást választották a szövetség elnökévé.

Hirdetés

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) idei közgyűlésén, melyet május 9-én tartottak, a tagság - a szokásos közgyűlési teendőkön túl - elnököt és elnökségi tagokat választott, az elnök és általános elnökségi tagok mandátuma ugyanis lejárt.

Hirdetés

Az összesítés alapján 76 szavazattal Laufer Tamás nyerte el a tagok többségének bizalmát, így további 3 évig ül az elnöki székben, míg Papp István, a Microsoft ügyvezető igazgatója 58 szavazatot kapott.

Laufer Tamás 2010 óta a szövetség vezetője, az elnöki posztért négy másik jelölttel versenyzett, akiket szintén a tagvállalatok ajánlottak.
     
Az újraválasztott elnök a közleményben az IVSZ fő feladataként jelölte meg, hogy katalizálja a teljes infokommunikációs ágazatot. Sikeres iparágfejlesztés esetén az infokommunikáció legalább 1,5-2 millió ember megélhetését biztosíthatná, valamint a hazai gazdaság kitörési pontja lehet - hangsúlyozta.
    
A közgyűlésen új elnökségi tagokat is választottak, továbbá szavaztak az alapszabály módosításáról. Így a méret szerinti tagozat legkisebb csoportja mostantól új néven, Mikro és Start-up vállalkozások tagozataként működik tovább. Az IVSZ ezzel a Start-up, azaz a kezdő vállalkozások iránti elkötelezettségét kívánja erősíteni.

Laufer Tamás 1966-ban született. Tősgyökeres székesfehérvári. Villamosmérnök, MBA diplomával rendelkezik. Felesége gyógypedagógus, három gyermek édesapja. Lányai egyetemi tanulmányaikat végzik pszichológia illetve média szakon, kisfia általános iskolai tanulmányit folytatja.

1991-ben egy pályázat megnyerése után Franciaországban a BULL informatikai vállalatnál mint fejlesztő mérnök, majd mint projekt menedzser tevékenykedett a világ legmeghatározóbb informatikai cégei által alakított konzorciumban. Feladata egy nemzetközi irodaautomatizálási szoftver rendszer létrehozásában való részvétel volt.

1994-től a Bull magyarországi vállalatánál igazgatói pozícióban banki rendszerek értékesítésével, menedzselésével foglalkozott, majd 1995-től az Andersen Consultinghoz csatlakozott, ahol igazgatóként  előbb a MÁV szállításirányítási rendszer bevezetésével, majd később kisebb stratégiai projektekkel foglalkozott.

1996-tól az Oracle Hungary konzultációjának igazgatója, később a vállalat vezérigazgatója. Irányítása alatt a vállalat 3 milliárd forint árbevételről 10 milliárd forintos árbevételű céggé nőtt,  míg a létszám 70 főről 200 fő fölé emelkedett.

2002-től fél évig a Magyar Posta igazgatója, vezérigazgató-főtanácsadó. Feladata az informatikai integráció kiépítése volt az akkor kialakítandó holding struktúrában.

2002 második felétől a SZÜV Rt. vezérigazgatója. Irányítása alatt e 4 milliárd árbevételű, országos hálózattal rendelkező informatikai vállalat  az év végére pozitív eredményt ért el, hat év után először.

2003-tól az Albacomp Rt. vezérigazgatója. 3 éves működése során új termékeket vezet be a piacra és meghatározóvá teszi a vállalatot a rendszerintegrációs, konzultációs piacon. Irányítása alatt az Albacomp Rt. az egyik legnagyobb hazai informatikai gyártó, szolgáltató vállalatként tagja lett a Figyelő TOP 200-nak 2005-ben.

2006-tól elnöke és társtulajdonosa az egyik vezető hazai rendszerintegrációs vállalatnak, a Racionet Zrt-nek.

2004-től 2010-ig a Fejér Megyei Gyáriparosok Szövetségének alelnöke.

A hazai nagyvállalatok képviseletében az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) alelnöke 2005-2009 között, majd 2010-től az IVSZ elnöke.

Egyéb társadalmi szerepvállalásai:
2009-től a SZÉPHŐ Zrt. valamint a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány elnöke
2010-től a Nemzeti Hírközlési és Informatika Tanács tagja
Emellett számos más szakmai fórum aktív tagja
Hobbija a labdasportok, kirándulás a családdal, borászat, kert

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.