Hirdetés
. Hirdetés

Újabb vezető távozott a Yahoo-tól

|

Most, hogy a korábbi Google vezető átvette a hatalmat a webes portált üzemeltető cégnél, a korábbi, ideiglenes CEO végleg lelépett.

Hirdetés

Ross Levinsohn
Ross Levinsohn
Amint azt májusban írtuk, Scott Thompson, a Yahoo vezérigazgatója távozott a vállalattól, miután kiderült, hogy a menedzser alaposan feltupírozta az önéletrajzát. Thompsont ideiglenesen Ross Levinsohn, a vállalat globális médiáért felelős vezetője váltotta, amíg az igazgatótanács megfelelő utódot talál a bukott cégvezető helyére. Mint megírtuk, ez meg is történt, Marissa Mayer lett az új CEO; a korábbi Google-vezető elé ugyanaz a kihívás tornyosul, mint elődeire: a tulajdonosok remélik, hogy képes lesz talpra állítani a folytonos vezércseréktől, a hullámzó pénzügyi teljesítményből adódó bizonytalanságoktól és a Google-Facebook kettős egyre erősödő piaci nyomásától meggyötört vállalatot.

Azzal viszont, hogy Mayer végleges kinevezést kapott, Levinsohnnak távoznia kell. Utóbbi azonban nem csak a posztról mondott le, hanem a Yahoo-nál betöltött mindennemű szerepéről. Ezen lépése nem váltott ki meglepetést; utolsó munkanapja az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) hétfői jelentése szerint a tegnapi volt.

Levinsohn 2010 októberében csatlakozott a Yahoo-hoz, és a vállalat globális média üzletágát vezette. Valószínűleg hasonló munkakörben fog elhelyezkedni, tekintve, hogy szakmai előélete szorosan összekapcsolódott a médiaiparral, rövid ideig a News Corporationnél is dolgozott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.