Hirdetés
. Hirdetés

A skótoktól jön a jövő nagy sávszélességű mobilkommunikációja

|

Az amerikai hadsereg rájuk fogadott.

Hirdetés

A PureLiFi, a fényt adatátvitelre használó technológia mögött álló edinburgh-i székhelyű cég multimillió dolláros szállítási szerződést kötött az amerikai hadsereggel. A megállapodás értelmében a társaság a hadseregnek több ezer további egységet szállít a Kitefinből, egy "következő generációs optikai vezeték nélküli kommunikációs rendszerbő", amely a rádióhullámok (mint a wi-fi vagy a 4G) helyett LED-eket (fénykibocsátó diódákat) használ a biztonságos adatátvitelhez.

A fényspektrum kihasználásával a "LiFi" állítólag megbízhatóbb vezeték nélküli kommunikációt tesz lehetővé "páratlan biztonsággal". Azaz jobban megfelel a hadsereg extrém igényeinek, mint a hagyományos technológiák, például a mobiltelefon, a wi-fi és a Bluetooth. A vállalat szerint az amerikai hadsereg Európában is egyre szélesebb körben használja ezt a csúcstechnológiát, mivel a LiFi megbízhatónak bizonyult a legkritikusabb kommunikációban.

Hirdetés

Az olyan technológiák, mint a WiFi, a 4G és az 5G rádiófrekvenciákat használnak az adatátvitelhez, amelyek nagy területeken olyan rádiófrekvenciás kibocsátást produkálnak, amelyet könnyű észlelni, elfogni, és túlterheltséget okozhatnak, ami lassú és megbízhatatlan kommunikációt eredményez. A LiFi nem rádiófrekvenciákat, hanem fényt használ, ami megbízhatóbb, lényegesen biztonságosabb és egyszerűbben telepíthető vezeték nélküli kommunikációt eredményez.

Andrew Foreman, az amerikai hadsereg illetékes technológiai vezetője szerint a LiFi technológiák mindhárom, a spektrum rádiófrekvenciás részével kapcsolatos komoly problémára választ adnak. Először is, az észlelés, a zavarás és a behatolás alacsony valószínűsége miatt a túlélést rendkívül módon segítő kommunikációs formát kínál, amikor közvetlen konfliktus alakul ki egy közel azonos szintű ellenféllel.

Alistair Banham, a PureLiFi vezérigazgatója elmondta: "A Kitefin rendszer most már hivatalosan is átrendezi a vezeték nélküli védelmi technológiák ökoszisztémáját. A rendszer a legújabb fejlesztéseket nyújtja a küldetéskritikus kommunikáció védelmében, és képes küldetéseket és életeket megóvására. "Itt nem állunk meg; a vonat most hagyta el az állomást, és a LiFi még szélesebb körű telepítések és új piacok felé tart. A LiFi-t felhasználók millióinak kezébe fogjuk adni" - tette hozzá a cégvezető a Scotsman szerint.

Az olyan sávszélesség-igényes technológiák iránti növekvő kereslet miatt, mint a kiterjesztett és virtuális valóság, a következő generációs gyártás és a metaversum, új vezeték nélküli kommunikációs technológiákra van szükség az új felhasználási esetek és technológiai áttörések lehetővé tételéhez. A pureLiFi most nagy sebességű komponenseket kínál, amelyek készen állnak a fogyasztói elektronikába, például mobiltelefonokba, laptopokba és táblagépekbe való integrálásra, azzal a céllal, hogy a LiFi mainstream legyen, és példátlan sávszélességet, ultragyors sebességet és katonai szintű biztonságot kínáljon a fogyasztóknak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.