Hirdetés
. Hirdetés

A titkos Windows Phone projekt

|

Rejtélyes álláshirdetés tartja lázban a Microsoft mobil operációs rendszerei iránt érdeklődőket.

Hirdetés

windows phone 7 microsoft okostelefon
windows phone 7 microsoft okostelefon
Titkos projekten dolgozik a redmondiak Windows Phone fejlesztésért felelős részlege, derült ki a hétvégén. Ekkor tettek közzé ugyanis egy online álláshirdetést, melyben tesztelési feladatokra szoftverfejlesztésben jártas mérnököt keresnek. A munkakör leírása rávilágít a Microsoft grandiózus terveire; szó szerint idézzük: „We are a team working on a top secret project inside the Windows Phone division. Our mission...GO BIG! DISRUPT THE MARKET!" Vagyis: „A Windows Phone részlegen belül, egy titkos projekten dolgozó csapat vagyunk. Feladatunk... CSÚCSRA JÁRNI! MEGZAVARNI A PIACOT!"

A hirdetés leírása szerint a projekt érinti egy új funkciókészlet tesztelését, melynek tervezése egy hónapon belül véget ér. Ennél részletesebb információ azonban nem áll rendelkezésre, azt bizonygatják még a leendő kollégá(k)nak, hogy egy elkötelezett és kihívásokat kedvelő mérnökcsoportban dolgozhat(nak). A hirdetés egyébként a Microsoft website-ján és a Linkedinen egyaránt megtalálható.

Már tegnap elkezdődött a találgatás, hogy milyen újításokat vezethet be Redmond a Windows Phone kapcsán. Az elemzők egy része azon a véleményen van, hogy túl sokat nem szabad várnunk. „Hajlamos vagyok azt hinni, hogy a hirdetést közzétevő személy, gyors munkát akarván végezni, a tavalyi [2010 márciusa - a Szerk.] munkaköri leírási mintát vette alapul, melyet a Windows Phone 7 felhasználói kezelőfelületének nyilvánossá válása előtt tett közzé a vállalat" - adott hangot véleményének Al Hilwa, az IDC egyik elemzője.

Mindazonáltal, még ha így is van, a Microsoftnak létérdeke - legalábbis mobilfronton - az újabb és újabb funkciók kitalálása, fejlesztése, tesztelése és közzététele. Az okostelefonok igen gyorsan nagyon kompetitívvé vált piacán Redmond amúgy is lemaradásban van, a Nokiával kötött megállapodása ellenére legfőbb versenytársai, a Google és az Apple nagyobb részesedéssel bírnak. Eddig ráadásul inkább csak követő magatartást folytatott a Microsoft e téren, leszámítva az újdonságnak ható élő csempés (tile) kezelői felületet. Ennek ismeretében nem is meglepő, hogy - a Comscore adatai szerint - a vállalat okostelefon-piacon elért 7,7 százalékos februári részesedése májusra 5,8 százalékra apadt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.