Hirdetés
. Hirdetés

Elkészült a DermaHelp

|

A DermaHelp pilotrendszer az első magyar orvosi tudásmenedzsment alkalmazás, amely a hagyományos orvosi szakértői rendszereken túlmutatva, paradigmaváltást hozhat az intelligens egészségügyi rendszerek világába.

Hirdetés

A DermaHelp a szövegelemzés, hasonlóságkeresés, mintázat-felismerés alkalmazásával kizárólag csak ajánlásokat fogalmaz meg, ezzel segítve a kezelőorvost, azonban a döntési kompetenciát továbbra is meghagyva a kezében.

Hirdetés

A DermaHelp a Klinikán felhalmozott szaktudást, mint tudásközpontot állítja a regionális egészségügyi ellátás központjába, és kinyitja azt a háziorvosok, iskolaorvosok, gyerekgyógyászok, és nem bőrgyógyászati szakorvosok számára annak érdekében, hogy a betegek magasabb minőségű ellátásban részesüljenek, a helyes diagnózis gyorsabban, költséghatékonyabban kerülhessen felállításra. Mindez a beteg gyorsabb gyógyulását szolgálja, továbbá optimalizálhatja az elrendelt vizsgálatokat, kezeléseket, és szakorvosi rendelések kihasználtságát.

Újdonság a minőségbiztosítás integrált szemlélete, amely a betegbiztonság növelésének eszköze is, és amely az input-szövegek javításától, a gyakoribb tévedések kiszűrésén át, az átfogó elemzésekig terjed.

A projekt keretében megvalósultak: az adatforrások és keresőmotorok integrálása, a hasonlóságkeresési algoritmusok kiválasztása, elemzése, a statisztikai, pl. Bayes-eljárások implementálása, a keresési eredmények grafikus ábrázolási módjának kifejlesztése, a bőrbetegségek taxonómiájának kidolgozása, a leletek minőségbiztosítását segítő modulok, a felhasználói visszajelzési, a diagnosztikai tanácsadó és a terápiás tanácsadói rendszerek kifejlesztése. A felhasználói felület az eredményeket azonnal átlátható, és összehasonlítható grafikus formában is prezentálja, mindig lehetővé téve igény esetén a részletek megtekintését.

 

 

Az orvos által tévesnek vagy kétségesnek gyanított eredményekre azonnali visszajelzési lehetőséget biztosít.

A DermaHelp pilot rendszer a bőrgyógyász szakorvosok továbbkepézésében, és új gyógyító eljárások kutatásában is új dimenziókat nyithat.

A MONTANA Tudásmenedzsment Kft. a XXI század legmodernebb technológiájával, szemantikus, szövegbányászati eljárásokkal, a magyar nyelv és orvosi szaknyelv által nehezített környezetben dolgozta fel a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ és Általános Orvostudományi Kar Bőrgyógyászati Klinikájának az elmúlt 10 év anonimizált szöveges leleteit, dokumentumait, ezzel új dimenziót nyitva a klinikán felhalmozott szaktudás sokoldalú, akár regionális hasznosítására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.