Hirdetés
. Hirdetés

FTC-vizsgálat a Motorola ellen

|

Az Egyesült Államok kereskedelmi felügyelete azt vizsgálja, hogy a keresőóriás által nemrég felvásárolt telefongyártó betartja-e az iparági szempontból kulcsfontosságú technológiák licencelésére vonatkozó szabályokat.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Bizottsága (U.S. Federal Trade Commission , FTC) vizsgálatot indított a Google által a közelmúltban felvásárolt mobiltelefon-gyártó, a Motorola Mobility ellen. A céget azzal vádolják, hogy versenyellenes viselkedést folytat: nem teszi lehetővé, hogy versenytársai is licencelhessenek egyes általa szabadalmaztatott technológiákat.

A Bloomberg beszámolója szerint az FTC nyomozása elsősorban olyan iparági sztenderdnek minősülő technológiák licencelési gyakorlat-t vizsgálja, amelyekkel kapcsolatban a cég többször kijelentette, hogy a”fair terms”-re vonatkozó feltételekkel versenytársai számára is elérhetővé teszi őket.

A Google a közelmúltban zárta le a Motorola Mobility 12,5 milliárd dolláros akvizícióját - miután az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma is rábólintott a rekordösszegű tranzakcióra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.